Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 11. 10:09

Nyolcvanmilliárdos bevételre pályázik a Dell

Kevin Rollins
Kevin Rollins
[HWSW] Noha a Dell negyedik negyedéves nettó nyeresége egy egyszeri adóteher miatt 11 százalékkal csökkent, az üzemi eredmény 21 százalékkal ugrott meg. A vállalat az elemzői várakozásokon felül teljesített, és közölte, hogy a 2007-es pénzügyi évben -- amely lényegében a 2006-os naptári évre esik -- már 80 milliárd dolláros forgalmat szeretne elérni.

A január 28-án véget ért negyedévben a Dell 13,5 milliárd dolláros forgalom mellett 667 millió dollár, azaz részvényenként 26 cent nettó nyereséget ért el. Az egyszeri tételek nélkül számított eredmény részvényenkénti 37 centre rúgott, ez 1 centtel felülmúlta az elemzői várakozásokat. Egy évvel korábban a Dell bevétele 11,5 milliárd dollár volt, az egyszeri tételek nélküli profit pedig 749 millió dollárt, részvényenként 29 centet tett ki.

Kevin Rollins elnök-vezérigazgató elégedett volt az eredményekkel, és kiemelte, hogy az amerikai vállalatok végre elkezdték költeni a pénzüket. A vállalat korábban azt tervezte, hogy a 2007-es pénzügyi évben 60 milliárd dolláros forgalmat bonyolít, Rollins szerint azonban ezt a célt már idén elérheti a Dell, jövőre pedig nem kevesebb mint 80 milliárd dolláros bevételre számít. "Sínen vagyunk, hogy egy évvel korábban elérjük a 60 milliárdos célkitűzést" -- mondta Rollins.

a címlapról