Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 17. 15:00

Nyáron érkeznek a Sun Galaxy szerverek

A Sun a nyárra halasztotta Galaxy kódnevű szervercsaládjának piaci premierjét. A Galaxy szervereket a vállalat által felvásárolt Kealia fejlesztette, a rendszerek az AMD Opteron processzora köré épülnek, amelyekből akár nyolcat is tartalmazhatnak.

[HWSW] A Sun a nyárra halasztotta Galaxy kódnevű szervercsaládjának piaci premierjét. A Galaxy szervereket a vállalat által felvásárolt Kealia fejlesztette, a rendszerek az AMD Opteron processzora köré épülnek, amelyekből akár nyolcat is tartalmazhatnak.

A LinuxWorld Conference és Expo rendezvényen John Fowler, a Sun szerverekért felelős egyik vezetőie elmondta, a késés mögött a rendszerek finomítása áll. "Kicsit tovább tart mint gondoltuk, de a termékek jobbak lesznek" -- mondta. Fowler elárulta, hogy a tesztelők visszajelzései alapján a vállalat némileg módosítja a szervereket, illetve új termékekkel is bővíti a palettát. A Sun eredeti tervei szerint a Galaxy rendszereknek júniusban kellett volna megjelenniük.

A Sun számára kulcsfontosságúak az Opteron-alapú szerverek, amelyekkel a vállalat az alsó árkategóriás szegmensben versenyez olyan cégek ellen, mint a HP és a Dell. A vállalat emellett a Solaris operációs rendszer terjedését is várja az olcsó, Opteron-alapú gépektől. Az AMD szerint a negyedik negyedévben a Sun volt a legnagyobb Opteron-vásárló.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról