Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Előfizethető a MySQL

Bodnár Ádám, 2005. február 15. 16:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] A nyílt forrású adatbázis-kezelőt fejlesztő MySQL bejelentette, hogy terméke mostantól éves előfizetési díjért is elérhető lesz a vállalatok számára. A MySQL Network révén a cég egyerűsíteni kívánja licencpolitikáját.

A MySQL Network konstrukció GPL licenc alatti felhasználást tesz lehetővé, a díjért emellett támogatás, jogi védelem és egy óriási, rendszerezett tudásbázishoz való hozzáférés is jár. A cég továbbá riasztást küld a hibákról és telepítési segítséget is nyújt. Marten Mickos, a MySQL elnök-vezérigazgatója szerint az új konstrukció egyszerűbb használatot tesz lehetővé a vállalatok számára. Várakozásai szerint a mindenre kiterjedő támogatás és a jogi védelem együttesen kedvet csinál a cégeknek ahhoz, hogy a nyílt forrású szoftvert válasszák az olyan versenytársakkal szemben, mint az IBM DB2, az Oracle vagy a Microsoft SQL Server.

A MySQL Network keretén belül az előfizetési díj attól függ, hogy a felhasználó hány szerveren szereté az adatbáziskezelőt futtatni és hány évre köti meg a szerződést. A cég többféle szolgáltatási és támogatási csomagot is az ügyfelek rendelkezésére bocsát majd. Az új árazás révén a felhasználók akár már évi 4995 dollárért kaphatnak 24 órás terméktámogatást, ezért korábban legalább 50 ezer dollárt kellett fizetniük. A legolcsóbb konstrukció ára évi 595 dollár.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.