vállalati it archívum - 2005 december

2005
december

0

A Microsoft kemény sarcot kér a Blu-ray támogatásért

2005. december 30. 11:18

[News.com, HWSW] A Microsoft is döntőbíró lehet a következő generációs DVD-formátumok csatája során. Bár a végső szót a felhasználók mondják ki, a vállalat széleskörűen használt Windows operációs rendszere révén hatással lehet a piaci folyamatokra is. Az Electronic Engineering Times hétfői riportja szerint a Microsoft az általa is támogatott HD DVD formátumnak kedvez a jövő nyáron megjelenő Vista operációs rendszerének licencfeltételeivel.

0

Memóriakártyákból merevlemezt!

2005. december 30. 11:01

[Clubic.com] A Gigabyte i-RAM memóriás merevlemez-modulja nagy hatással lehetett a fejlesztőkre: elsőként a Century mutatta be alternatív megoldását, mely a memóriamodulok helyett memóriakártyákat használna az adatok tárolására. Utóbbiak jóval olcsóbbak, illetve mellőzhetővé teszik a beépített akkumulátort, mivel a memóriamodulok nem igényelnek folyamatos áramellátást.

0

Noteszgépekbe építhető HSDPA-modult dob piacra az Option

2005. december 30. 10:42

A mobil adatátviteli kártyák egyik legnagyobb beszállítója, az Option bejelentette, hogy szállítja GTM351E típusjelzésű, beépíthető, PCI Express Mini Card felületű harmadik generációs adatkártyáját, mely lehetővé teszi, hogy a noteszgépek külső bővítés nélkül, beépítve támogathassák az UMTS és HSDPA mobilhálózatokat, teljesen mobil, helytől független internetezést nyújtva.

0

A tengerentúlon is hódítanak hamarosan a Sony e-könyvei

2005. december 30. 09:56

[Engadget] Újabb kis lépés a Sonynak: a vállalat hamarosan piacra dobja a Japánban már igen népszerűvé vált LIBRIé elektromos könyveit az Egyesült Államokban is. Az újabb modelleken már Secure Digital memóriafoglalatot is elhelyeztek a könnyebb adatbevitel érdekében, illetve a Sony saját formátuma mellett már az Adobe PDF állományait is támogatják.

0

Napi egymillió kamerás mobiltelefon talál gazdára

2005. december 29. 11:47

A tavalyi 225 millió után idén mintegy 365 millió kamerás mobiltelefon értékesítése várható -- becsli az IC Insights piackutató vállalat. Tavaly az összes eladott mobiltelefonok 34 százaléka tartalmazott fényképezőgépet, idén azonban már 45 százalékuk.

0

Szűkös a kínálat olcsó AMD processzorokból

2005. december 28. 11:51

[x-bit labs] Hiány alakult ki egyes AMD processzorokból, mivel a vállalat nem tudja kielégíteni a keresletet. Példátlan a kereslet az AMD asztali processzorok iránt, és ez a példátlan kereslet kiürítette a tokozáshoz használt anyagokból felhalmozott készletünket -- idézi az AMD szóvivőjét a CRN weboldal.

0

Japánban már ötmillió Nintendo DS fogyott

2005. december 28. 11:33

Alig több mint egy évvel a bemutatása után már az ötmilliomodik példányt adták el Japánban a Nintendo kétképernyős konzoljából, a Nintendo DS-ből. A korábbi rekordot szintén a Nintendo tartotta, a Game Boy Advance-nak 14 hónapra volt szüksége az 5 milliós álomhatár eléréséhez, a PlayStation 2-nek pedig 17 hónapra.

0

Januárban érkezik az ATI R580?

2005. december 28. 09:50

[x-bit labs] Az ATI Technologies -- amúgy nem túl fényes -- negyedéves eredményeinek bejelentésekor David Orton, a társaság elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a vállalat új videochipje, az R580 kódnéven ismert lapka 90 napon belül megjelenik. A pletykák szerint a premier januárban várható, erre jó alkalmat jelenthetne a jövő év elején Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show.

0

Az MSN Messenger új változatának mutatja magát a Virkel vírus

2005. december 28. 09:34

[News.com/HWSW] Az MSN Messenger üzenőprogram új bétaváltozatának mutatja magát az az új vírus, amelyről az F-Secure biztonsági cég adott ki figyelmeztetést. A Virkel.F kártevő az interneten és az MSN Messenger hálózaton át terjed egy BETA8WEBINSTALL.EXE nevű fájlban. Szemfüles felhasználóknak már a név is gyanús lehet, hiszen a Microsoft a Live stratégia részeként már korábban közölte, hogy az MSN Messenger új változata már a Live szolgáltatáscsomag részeként, nem MSN Messenger, hanem Microsoft Live Messenger néven érkezik.

0

Új üzenet a mobilon: 'Önt vád alá helyezték'

2005. december 27. 13:12

[Reuters] A világ egyik legfejlettebb telekommunikációs piacán, Dél-Koreában új funkcióval ruházzák fel a mobiltelefonokat a jövőben. A távol-keleti ország ügyészsége egy olyan szolgáltatást indít, amely az elképzelések szerint felválthatja a postai levélküldeményeket -- tetemes összegeket spórolva meg a hivataloknak.

0

Jön a Pioneer első számítógépekbe szánt Blu-ray írója

2005. december 27. 13:09

A Pioneer bejelentette, hogy januárban dobja piacra Japánban első személyi számítógépekbe szánt Blu-ray íróját, mely a következő generációs optikai lemezek mellett a DVD-lemezek írására és olvasására is képes lesz. A belső, ATA-felületű Blu-ray író BDR-101A típusjelzéssel kerül az üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron.

0

F-Secure védelem a zombihálózatok ellen

2005. december 27. 11:53

Az F-Secure Corporation bemutatta az F-Secure Network Control megoldását, mely védelmet nyújt az internetszolgáltatók számára a botnet hálózatok káros hatásaitól. Az új védelmi technológia bevezetésére a finn székhelyű ROMmon vállalat felvásárlásával nyílt lehetőség.

0

Mindent tud a MediaREADY legújabb multimédiás központja

2005. december 23. 13:54

Az igen érdekes nevű Video Without Boundaries, Inc. -- azaz Videó Határok Nélkül -- bemutatta legújabb asztali médialejátszóját, mely minden eddiginél több formátummal képes megbirkózni, illetve akár böngészésre, e-mailek küldésére is használható. A MediaREADY 6000 a nappali szórakoztatóközpontja lehet.

0

Csökkenő bevétel és nyereség az ATI-nál

2005. december 23. 08:51

Közzétette november 30-án véget ért pénzügyi negyedévének eredményeit az ATI Technologies. A vállalat bevétele és nyeresége egyaránt visszaesett, azonban egyszeri költségek nélkül az eredmény túlszárnyalta az elemzői várakozásokat.

0

Túlélés IBM módra: Power6

2005. december 22. 15:22

Elmondhatjuk, hogy az utóbbi 10 évben a processzorok és számítógépek piaca gyökeres átalakuláson ment át, az erőviszonyok és kilátások merőben átrendeződtek. Az egykor fényes csillagokként ragyogó csúcsprocesszorokra és rendszerekre, mint az Alpha, a MIPS, a PA-RISC, a Power vagy éppen az UltraSPARC sokan ma már inkább dinoszauruszokként tekintenek, amelyeket a kihalás szélére szorítanak az Intel és AMD emblémákkal ellátott emlősök.

0

Októberben is csökkent a vezetékes fővonalak száma

2005. december 22. 14:33

A Nemzeti Hírközlési Hatóság legújabb, ma megjelent elemzése szerint 2005 októberében tovább csökkent a bekapcsolt fővonalak száma. Az öt szolgáltató legfrissebb adatai szerint 12 hónap alatt a fővonalak száma 167 ezerrel csökkent. Míg egy évvel korábban átlagosan 35,27 volt a 100 lakosra jutó fővonalszám, október végére ez a viszonyszám 33,68-ra csökkent.

0

Mégis januárban jönnek az inteles Apple számítógépek?

2005. december 22. 12:26

[Clubic.com] Lassan beigazolódhatnak az inteles Apple számítógépek januári debütálásáról, bejelentéséről szóló pletykák. A japán NEC pár nappal ezelőtt bejelentette LaVie LR700D és 900 notebookjait, melyekben az Intel Yonah kódnevű, kétmagos mobil processzorai dolgoznak. A következő generációs processzorokat az Intel 65 nanométeres technológiával gyártja. A Fujitsuhoz hasonlóan az NEC sem árult el lényegesen több technikai részletet az új noteszgépekről.

0

Januártól lesz elérhető a Palm windowsos okostelefonja

2005. december 22. 11:44

[infoSync] A Palm tervei szerint januártól lesz elérhető a vállalat korábban bejelentett windowsos okostelefonja, a Treo 700w kommunikátor. A készülék azonban egyelőre kizárólag a Verizon Wirelessnél lesz megvásárolható, ezért a telefont EV-DO kommunikációra készítették fel. A más hálózatokat is támogató változat csak az év későbbi részében, körülbelül 2006 közepétől válik majd elérhetővé. A Windows Mobile 5 operációs rendszert futtató Treo 700w valamivel magasabb áron lesz elérhető a jelenlegi Treo modelleknél, pontos árat azonban egyelőre nem lehet tudni.

0

Gigantikus LCD-monitort dob piacra januárban a Dell

2005. december 22. 11:10

Gigantikus képátlóval rendelkező, 30 hüvelykes LCD-monitort dob piacra január elején a Dell. A gyártó honlapja szerint a 3007WFP típusjelzésű monitor a Consumer Electronics Show rendezvényen mutatkozik be, pontosabban január 5-től lesz elérhető.

0

A Fujitsu Siemens kezébe kerül a Siemens platformmegoldásokkal foglalkozó üzletága

2005. december 22. 09:49

A Fujitsu Siemens Computers felvásárolja a Siemens Business Services termékszolgáltatási divízióját (Product Related Services Division  PRS). A Fujitsu Siemens Computers így a jövőben egyetlen forrásból kínálja tanácsadási, tervezési, rendszerbevezetési szolgáltatásait és szervizkonstrukcióit az ügyfelek számára.

0

Igyenesen hívhatók a Magyar Telekom vezetékes számai a Klippel

2005. december 22. 09:41

A T-Com és a T-Online az ünnepek alkalmából ajándékkal kedveskedik a Klip internettelefon szoftver regisztrált felhasználóinak: az alkalmazással 2005. december 20 és 2006. január 5-e között a Magyar Telekom vezetékes számait egész nap ingyenesen lehet tárcsázni. Az egyes hívások maximális hossza 5 percben limitált, a szolgáltató ezt követően automatikusan elbontja a vonalat.

0

Újabb sokmilliós bírságot kapott a T-Mobile Magyarország

2005. december 21. 14:50

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa 15 millió forintos bírságot vetett ki a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt.-re, mert a társaság nem teljesítette a piacelemzési eljáráshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségét és ezzel hátráltatta a Tanács munkáját. A Tanács egyben kötelezte a T-Mobile-t, hogy 2006. január 5-ig teljesítse az adatszolgáltatást.

0

Az ünnepi időszakot is kihasználják a férgek írói

2005. december 21. 12:53

[NEws.com] Az ünnepi időszak hatalmas lehetőség a férgek, kártékony kódot írók számára, hiszen az elektronikus postafiókok és azonnali üzenetküldő alkalmazások forgalmának jelentős részét ilyenkor lényegében karácsonyi üdvözletek, újévi jókívánságok, mókás képeslapok és egyéb ünnephez kapcsolódó anyagok adják. A Santa Claus féreg az America Online, a Microsoft és a Yahoo üzenetküldőin keresztül kezdett el az elmúlt napokban terjedni.

0

Lassul a növekedés a PC-piacon

2005. december 21. 09:28

Az idén 15,8 százalékkal, jövőre azonban csak 10,5 százalékkal nőnek a PC-eladások -- véli az IDC piackutató vállalat. A növekedés megtorpanása mögött elsősorban a lassuló konjunktúra áll, azonban a noteszgépek és olcsó PC-k iránti kereslet miatt a piaci bővülés mégis kétszámjegyű százalékos lesz. Az IDC korábban csak 9,1 százalékos növekedést jósolt 2006-ra, azonban leginkább a notebookok népszerűségének köszönhetően a piackutató cég megemelte forgalmi prognózisát.

0

Korábbi Dell-vezető áll a Lenovo élére

2005. december 21. 08:56

[News.com/HWSW]Távozik a Lenovo éléről Stephen Ward, az IBM személyi számítógépes üzletágának korábbi vezetője, aki a Lenovóval történt összeolvadás óta vezette a kínai vállalatot, ezentúl azonban csak tanácsadóként segíti majd a cég munkáját. Utóda Bill Amelio lesz, aki korábban a világ legnagyobb PC-gyártójának, a Dellnek a japán és távol-keleti értékesítését irányította.

0

Az Invitel vásárolja meg az Eurowebet

2005. december 20. 13:36

Az Invitel 30 milió dollárért (~6,3 milliárd forintért) megvásárolja az Euroweb magyarországi és romániai leányvállalatát. Az értékesítés lezárása a magyarországi Gazdaság Versenyhivatal jóváhagyásától és az Euroweb részvényeseinek jóváhagyásától függ.

0

Az Apple iPod az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék

2005. december 20. 13:17

Az Apple iPod lesz az egyik leggyakoribb ajándék az amerikai karácsonyfák alatt -- derül ki a Morgan Stanley elemzőcég felméréséből. A zenelejátszó és az Apple iTunes internetes zenebolt népszerűsége minden eddiginél nagyobb az Egyesült Államokban: az ünnepek előtti bevásárlási rohamban többen akarnak iPodot venni, mint mobiltelefont, de még az iTunes zeneboltban beváltható ajándékutalványok is keresettebbek, mint a többi MP3-lejátszó -- idézi az AppleInsider Rebecce Runkle elemzőt.

0

A Microsoft kiadta az Exchange 12 első bétaváltozatát

2005. december 20. 11:15

A Microsoft bejelentette ez e-mail, naptár és üzenetküldési szolgáltatásokat biztosító új szervertermékének, az Exchange 12-nek az első bétaváltozatát, amely egyelőre csak egy zárt tesztelői közösség számára elérhető. Az első bétát abból a célból adta ki a Microsoft, hogy az ügyfelek, OEM-gyártók, független szoftvergyártók és rendszerintegrátorok megismerhessék az Exchange 12 működését és visszajelzéseket küldhessenek a Microsoftnak.

0

Internettelefon szoftvert fejleszt a hazai IntTalk VoIP Systems

2005. december 20. 10:41

Saját internettelefon szoftvert fejleszt a hazai IntTalk VoIP Systems , a hasonló nevű, IntTalk alkalmazás otthoni használatra teljesen ingyenesen letölthető. Az egyelőre béta változatban elérhető, elsősorban vállalatok számára kínált alkalmazás néhány olyan képességgel is rendelkezik, mellyel versenytársai nem, többek között 64 bites titkosítással továbbítja hangunkat partnereinkhez a nyílt interneten keresztül.

0

Több tízezer noteszgép akkumulátorát hívja vissza a Dell

2005. december 20. 09:44

[Clubic.com] A Dell pénteken bejelentette, hogy körülbelül 35 ezer noteszgép akkumulátorát kell kicserélnie, mivel azok túlmelegedést okozhatnak, tűzveszélyesek lehetnek. Az akkumulátorok jelentős részét, 22 ezer darabot az Egyesült Államokban értékesítettek, azonban számos darab jutott el a világ egyéb részeire szállított notebookok csomagjaiban is.

0

Februárban jön a Gigabyte második generációs i-RAM modulja

2005. december 19. 14:59

[Clubic.com] A Gigabyte nem adja fel: bár i-RAM kiegészítője szinte még csak a tesztelőkhöz jutott el a vásárlók helyett, a vállalat bejelentette, hogy már fejleszti a merevlemezt helyettesítő memóriabővítő második generációját. AZ i-RAM bővítőmodulok memóriából épített, Serial ATA csatolóval ellátott kiegészítők, melyek merevlemezként látszanak a számítógép számára, így speciális támogatás nem szükséges hozzájuk.

0

Új Xeon processzor tervezésébe kezdtek az Intel indiai központjában

2005. december 19. 11:32

Az Intel indiai kutatóközpontjában egy teljesen új Xeon processzor fejlesztésébe fogtak. A világ legnagyobb chipgyártójának bangalore-i központjában korábban a Whitefield kódnevű lapka fejlesztése zajlott, ezt a projektet azonban az Intel nemrég törölte. A Whitefield tervezőcsapatának jelentős többsége az új, egyelőre még kódnév nélküli projekten dolgozik tovább -- mondta Amar Babu, az Intel Technology India vezetője. A munka gyümölcse legkorábban három év múlva érhet be.

0

Gigantikus faliórát készített elektronikus papírból a Citizen

2005. december 19. 10:32

[Engadget] Míg a Seiko csupán karórát, addig a Citizen gigantikus faliórát készít az elektronikus papírból: a vállalat bejelentette, hogy elkészítette a világ első hajlékony digitális falióráját, mely olyan vékony, mint egy plexilap, és akár meghajlítva is a falra lehet helyezni. A mindössze 3 milliméter vékony óra minden irányból tökéletesen látható marad, és akár erős napfényben is tisztán kivehető számokat jelenít meg.

0

Frissített tenyérgép-kliens a Skype karácsonyi ajándéka

2005. december 19. 10:14

A Skype elérhetővé tette az egyik igen régóta várt Skype kliensét, a hordozható tenyérgépeken futó alkalmazása újabb változatát . A népszerű internettelefon-szolgáltatás a Pocket PC kliens segítségével bárhol használható, ahol tenyérgépünket internetre tudjuk csatlakoztatni. Az új kliensből két változat tölthető le, egyet a 300 MHz-nél gyorsabb processzorral rendelkező tenyérgépek, egyet pedig a lassabb modellek számára optimalizáltak.

0

Januárban érkeznek az új Commodore-termékek

2005. december 19. 09:28

[News.com/HWSW] A Commodore márkanév új tulajdonosa, a holland Yeahronimo Media Ventures a januári Consumer Electronics Shown tervezi bemutatni az új Commodore-termékeket. Sajnos a legendás emblémát viselő készülékek között nem lesznek számítógépek, a hírek szerint a felhozatal néhány hordozható MP3-játszóból, GPS-ből és egy otthoni médiacenterből áll majd.

0

Kétmagos mobil processzorral demonstrált az AMD

2005. december 16. 13:35

Az AMD egy japán rendezvényen bemutatta kétmagos mobil processzorának prototípusát. A chipről semmiféle információ nem látott napvilágot, mindössze annyit tudni róla hogy Socket S1 foglalatba illeszkedő, kétcsatornás DDR2 memóriavezérlővel ellátott lapkáról van szó, az órajeléről vagy a gyorsítótárak méretéről nem szivárogtak ki információk.

0

Ingyenes telefonálás ünnepek alatt a TELE2-től

2005. december 16. 12:32

Az ünnepek alatt, vagyis december 24-én, 25-én és 26-án, valamint 2006. január 1-én, a TELE2 előhívó száma segítségével minden belföldi vezetékes számot, azaz minden helyi-, helyközi-, vezetékes távolsági számot 0 Ft-os percdíjjal, kapcsolási díj és külön havidíj nélkül hívhatnak a TELE2 ügyfelei.

0

Gyors egymásutánban két új variáns jelent meg a Bagle féregvírusból

2005. december 16. 11:50

Csütörtök késő délután a Bagle féregvírus új variánsa, a Bagle.FI indult rendkívül gyors terjedésnek, a magyar VirusBuster vírusvédelmi cég a kártevő újabb támadását a gyors terjedés miatt kiemelt vírusveszély besorolással látta el. A Bagle-nek 2004 óta eddig összesen több mint 100 variánsa jelent meg, a VirusBuster csak novemberben három kiemelt veszélyességű változatra hívta fel a figyelmet.

0

Rekordbevétellel zárta az évet az Adobe

2005. december 16. 10:50

Messze túlteljesítette az elemzői várakozásokat az Adobe Systems, a vállalat az Acrobat és a Creative Suite szoftverek sikerének köszönhetően 38 százalékkal növelte negyedéves nyereségét. A cég egyúttal azt is közölte, hogy a Macromedia integrációjának részeként meg kell váljon dolgozóinak mintegy 10 százalékától, legalább 650 embertől.

0

Már mobiltelefonokról is elérhető a Google Mail postafiók

2005. december 16. 10:26

Bár mindössze néhány napja bővült újabb képességekkel a Google ingyenes, meghívásos levelezőszolgáltatása, a Google Mail, a postafiókok tulajdonosai tegnap újabb fejlesztésekkel találhatták szembe magukat. A Google Mail postafiókok ezentúl mobiltelefonokról is elérhetők.

0

Díjat nyert a Hewlett-Packard gigászi memóriával ellátott hordozható fotónyomtatója

2005. december 15. 15:53

A BusinessWeek minden évben kiválasztja az általa legkreatívabbnak tekintett termékeket. A legekhez olyan készülékek tartoznak, melyek az adott év leginnovatívabb momentumait tükrözik, mint például a Video iPod, vagy a Slingbox, melynek segítségével a lakás bármely pontjából nézhető a nappali TV-je. Az előkelő csapatához csatlakozott most a HP Photosmart 475 fotónyomtatója.

0

Áprilisban érkeznek a DDR2 memóriát támogató AMD processzorok

2005. december 15. 14:14

[x-bit labs/HWSW] A második negyedév során érkezhetnek a piacra az első olyan AMD processzorok, amelyek már DDR2 memóriát támogatnak. A vállalat eleinte az asztali Sempron, Athlon 64, X2 és FX, valamint az egyprocesszoros munkaállomásokba és szerverekbe szánt Opteron 100 sorozatú lapkáinál vezeti be a DDR2 memóriák támogatását.

0

Végleges formát öltenek az elektronikus könyvek

2005. december 15. 12:45

[TeleRead] Lassan végleges formát öltenek az úgynevezett elektronikus papírra épített e-bookok, elektromos könyvek. A dán iRex Technologies egy a cég nevét viselő nevű, a Philips segítségével fejlesztett E-Ink kijelzőre épített prototípust mutatott be nemrég, mely már rendkívül közel áll a végleges változathoz. A gyártó szerint az iRex akár már 2006 elején megjelenhet a kereskedelmi forgalomban.

0

A letölthető zenék között is keres a Google

2005. december 15. 11:35

[Clubic.com] A Google még a mai napon elindítottja legújabb keresőszolgáltatását: a könyvek, videók és térképek mellett már a zeneáruházak kínálatában, illetve az interneten fellelhető dalokban is lehet keresni az új Google Music segítségével.

0

Stratégiai szövetséget kötött az Intel és a BMW

2005. december 15. 10:35

Az Intel és a BMW csoport ma egy technológiára, közös marketing-tevékenységre és a BMW Sauber Forma 1-es istálló szponzorálására vonatkozó átfogó partnerségi megállapodás megkötését jelentette be. A megállapodás részeként a BMW csoport egészében, valamint globális forgalmazói hálózatában is Intel technológiát alkalmaznak majd.

0

Tovább késik a HD DVD lejátszók megjelenése

2005. december 15. 10:28

A Toshiba újabb csúszást volt kénytelen a hét elején bejelenteni: a vállalat legkorábban csak jövő év elején dobja piacra első HD DVD lejátszóit, melyeknek az eredeti tervek szerint az év végéig, azaz az elkövetkezendő hetekben meg kellett volna jelenniük Japánban. A Toshiba szerint a 2006 első negyedévére tervezett észak-amerikai megjelenés időpontja változatlanul tartható.

0

Elindult a My T-Mobile, a mobilszolgáltató egyesített weboldala

2005. december 15. 09:18

A T-Mobile a világhálón tucatnál is több internetes szolgáltatást, online ügyfélszolgálatot és vásárlási lehetőséget biztosít hazai ügyfeleinek. A vállalat internetes szolgáltatásai a jövőben lényegesen egyszerűbben érhetők majd el, köszönhetően a megújult honlappal együtt érkezett My T-Mobile-nak, amely a jövőben minden netes ügyfélfelületet, szolgáltatást és vásárlási lehetőséget egyesít majd.

0

A Microsoft eltávolítja a Sony másolásvédelemmel települő rootkitet

2005. december 14. 15:00

A Microsoft ma megjelent biztonsági frissítéseivel egyidőben letölthetővé vált a rosszindulatú szoftvereket eltávolító alkalmazás legújabb verziója is. Az új változat a veszélyeket hordozó trójaik és vírusok eltávolítása mellett megoldást nyújt a Sony CD-lemezek másolásvédelmével együtt települő rootkit ellen is.

0

Lendületesen nő az adattárolási szoftverek piaca

2005. december 14. 13:09

Az adattárolási szoftverek piaca a harmadik negyedévben 2,1 milliárd dollárt tett ki, ez éves szinten 10 százalékos növekedést jelent -- adta hírül az IDC piackutató cég. Sorozatban ez volt a nyolcadik olyan negyedév, hogy a piac a megelőző év azonos negyedévével összevetve kétszámjegyű százalékos emelkedést ért el.

0

A Quanta gyártja le a húszezer forintos notebookot

2005. december 14. 11:41

[Clubic.com, HWSW] Bár az Intel nyilvánosan kritizálta az elmúlt napokban az olcsó, fejlődő országok számára fejlesztett húszezer forintos noteszgépet, a projekt jó úton halad a megvalósulás felé, az első mintadarabokat várhatóan már ebben a hónapban legyártja a tajvani Quanta a One Laptop per Child (OLPC) szervezet számára. A Quanta az egyik legnagyobb szerződéses gyártó a notebookpiacon, többek között a Hewlett-Packard és a Dell egyes notebookjait is ez a vállalat készíti.

0

Eladó a legnagyobb magyar üzleti internetszolgáltató

2005. december 14. 11:23

Új tulajdonosa lesz a legnagyobb hazai üzleti internetszolgáltatónak, az Eurowebnek: a társaság 100 százalékos tulajdonát birtokló anyavállalat, az Euroweb International Corp. közölte, hogy eladja magyarországi és romániai internetes és távközlési érdekeltségeit, az Euroweb Hungaryt és az Euroweb Romaniát.

0

Az NVIDIA kezében az alaplapi chipkészleteiről ismert ULi Electronics

2005. december 14. 09:50

Az NVIDIA bejelentette, hogy felvásárolja az alaplapi chipkészleteiről ismert ULi Electronics vállalatot. Az ügylet 52 millió dollárjába kerül az NVIDIA-nak, a tranzakció a hatóságok jóváhagyásától függően a vállalat februárban kezdődő első pénzügyi negyedévében zárulhat le.

0

Megnyílt az egyik legnagyobb hazai internetes szoftveráruház

2005. december 14. 09:25

December 1-én megkezdte működését a SzoftverNet , internetes szoftveráruház. A vevők kegyeit az üzemeltetők a könnyű kezelhetőség mellett a hazánkban elérhető legszélesebb, és jelenleg is naponta több tucat termékkel bővülő árukészlettel, valamint a piaci színvonalnál 5-10 százalékkal alacsonyabb árakkal kívánják elnyerni.

0

Teljes funkcionalitást nyújt a Fujitsu Siemens legújabb ultrahordozható noteszgépe

2005. december 13. 15:55

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta Lifebook P termékcsaládjának legújabb modelljét. A centrinós, ultraalacsony feszültséggel működő Pentium M processzort tartalmazó LIFEBOOK P7120 akkumulátor-üzemideje -- két akkumulátor használatával -- akár egy egész munkanapra is elegendő lehet, melyről elsősorban az ennél a készüléknél bemutatkozó EcoButton gondoskodik.

0

Sokszorosan ráfizetett a fájlcserére egy amerikai nő

2005. december 13. 15:10

Elvesztette az amerikai lemezkiadók szövetsége (RIAA) által indított precedensértékű pert egy 29 éves chicagói nő, aki most 22,5 ezer dollár (~4,8 millió forint) kártérítést kell fizessen az általa letöltött zeneszámok után. A bíróság elutasította Cecilia Gonzalez védekezését, amely szerint csak bele akart hallgatni a dalokba hogy később eldönthesse, melyik CD-t vásárolja meg.

0

Motorola L6: szupervékony középkategóriás mobiltelefon

2005. december 13. 14:05

[Engadget] Középkategóriás mobiltelefont varázsolt a rendkívül sikeres RAZR V3 mobiljából, a köznyelv szerint csak pengetelefonként ismert készülékéből a Motorola. Az L6 típusjelzéssel ellátott készülék továbbviszi a V3 vonásait és képességeit, azonban a korábbi modellel ellentétben nem rendelkezik kihajtható fedőlappal, hanem hagyományos kialakítású.

0

Felére csökkenhet a nagyfelbontású videokamerák ára

2005. december 13. 11:54

[News.com] Jelentősen csökkenhet a nagy felbontású, úgynevezett HD-kamerák ára egy kis vállalat által fejlesztett olcsó lapkának köszönhetően. A jelenleg körülbelül 1800 dollárba kerülő legolcsóbb modellek ára kár 800 dolláros szintre is csökkenhet 2006-ban. A kaliforniai Ambarella által fejlesztett lapkák olcsóbbak, s mégis kellő teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy a nagyfelbontású videoanyagokat feldolgozzák.

0

Újabb GPS-vevős tenyérgép a Mitactól

2005. december 13. 10:25

[Engadget] Újabb beépített GPS-vevős, forgatható antennás tenyérgépet dob piacra a tajvani Mitac. A Mio Digiwalker termékcsalád legújabb tagjában , az A201-ben is SirfStarIII GPS-vevő található.

0

Feltörték a Sober féregvírus kódját

2005. december 13. 09:47

Az F-Secure biztonsági cég feltörte a Sober féregvírus kódját, így pontos képet tud adni a kártevő terjedéséről. A Sobert először 2003 decemberében észlelték, azóta mintegy 20 különféle változat jelent meg belőle, amelyek az F-Secure adatai szerint a világ összes vírusfertőzéseinek mintegy 40 százalékát okozzák. A legutóbbi variáns, a Sober.Y idén november végén bukkant fel és rekordgyorsasággal terjedt el.

0

Negyedik alkalommal hirdetik meg az Imagine Cup versenyt

2005. december 12. 15:27

A Microsoft 2006-ban negyedik alkalommal hirdeti meg Imagine Cup elnevezésű nemzetközi versenyét, melynek célja, hogy segítsen a diákoknak ötleteik kifejlesztésében, alkalmat teremtsen tudásuk megmérettetésére. A 2006-os Imagine Cup versenyre összesen hat -- egy offline és öt online -- kategóriában nevezhetnek a hallgatók, a legjobbak pedig eljuthatnak Indiába, az Imagine Cup 2006 döntőjére.

0

Az Intel szerint bukott ötlet a húszezer forintos notebook

2005. december 12. 14:36

[Reuters] Nem tartja valami fényes ötletnek a százdolláros laptop ötletét Craig Barrett, az Intel igazgatótanácsának elnöke. Véleménye szerint helyesebb lenne százdolláros játékszerekről beszélni, mintsem igazi számítógépekről. A koncepció a neves MIT egyik kutatója, Nicholas Negroponte fejéből pattant ki, akit már több mint egy évtizede foglalkoztatja a kérdés, miként lehetne olcsó, a fejlődő országok lakossága által tömegesen hozzáférhető PC-ket kifejleszteni. Negroponte elképzelése szerint egy olcsó notebookkal, amely akár jegyzetfüzetként is használható diákok számára, megoldható a kérdés.

0

Megjelent a Windows Server 2003 új verziója, az R2

2005. december 12. 11:31

Pár nappal ezelőtt a Microsoft megjelentette szerver operációs rendszerének legújabb változatát, a Windows Server 2003 R2-t. Az R2 tartalmazza a Windows Server 2003 SP1 szervizcsomag valamennyi újdonságát, valamint jónéhány extra bővítményt, amelyek opcionálisan telepíthetőek a rendszerhez.

0

Hét dolláros átalánydíjért nézhetnek filmeket mobiljukon a Sprint előfizetői

2005. december 12. 11:24

[News.com] A Sprint Nextel előfizetői már nem csak mozijegyet vásárolhatnak és moziműsort ellenőrizhetnek mobiljukon, hanem akár filmeket is nézhetnek. A mobilszolgáltató ma indítja útjára a tengerentúlon legújabb szolgáltatását, mely fix havi előfizetési díjért -- mely mindössze 7 dollár, azaz körülbelül 1400 forint -- teljes mozifilmeket, televíziós showműsorokat, koncerteket és sorozatepizódokat kínál.

0

Bárhová magunkkal vihetjünk linuxos munkakörnyezetünket

2005. december 9. 14:48

[Digit Life/HWSW] Előre telepített Linux-disztribúciót tartalmazó mobil merevlemezzel jelentkezik a perifériáiról ismert LaCie. A 40 és 80 gigabájtos kivitelben kapható GlobeTrotter 2.0 hordozható meghajtókon a Mandriva Linux Limited Edition operációs rendszer található.

0

Online bankot indít a T-Online és az Erste Bank

2005. december 9. 13:08

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a T-Online Magyarország Rt. és az Erste Bank Hungary Rt., amelynek keretében banki szolgáltatásokat nyújtanak az internetszolgáltató által üzemeltett [origo] hírportálon keresztül. Az [origo] klikkbank márkanév alatt elindult pénzügyi szolgáltatáscsomag többek között bankszámlát, bankkártyát, megtakarítási és hitellehetőségeket is tartalmaz, amelyeket főként online felületen keresztül tudnak a lakossági és mikrovállalati ügyfelek igénybe venni.

0

Hamarosan a Yahoo Messengerrel is telefonálhatunk

2005. december 9. 11:52

A Yahoo is belép hamarosan az internettelefon-szolgáltatási piacra, a vállalat a közeljövőben Skpye-hez mérhető képességekkel ruházza fel azonnali üzenetküldő szolgáltatását, a Yahoo Messengert. A szoftver nem csak számítógépek közötti beszélgetéseket tesz lehetővé majd, hanem hagyományos telefonszámokat is hívhatunk a segítségével, sőt, a SkypeInhez hasonlóan hagyományos telefonról is hívni lehet majd a Yahoo Messenger felhasználókat.

0

Zsebkivetítő a Samsungtól

2005. december 8. 15:18

A világ talán legkisebb mikrotükrös rendszerű, azaz DLP-s kivetítőjét dobja piacra a Samsung januárban, melyet a 2006-os Consumer Electronics Show rendezvényen is bemutatnak. A mindössze 700 gramm súlyú, szinte tenyérnyi Samsung SP-P300MK Pocket Imager projektorral a legkisebb helyet is kivetítésre lehet használni.

0

Jönnek a DivX Ultra logóval ellátott asztali DVD-lejátszók

2005. december 8. 13:20

[Clubic.com] Bár a DivX formátumot támogató asztali DVD-lejátszók piaca manapság állóvíznek tűnhet -- főként, ha nem vesszük figyelembe az olcsóbbnál olcsóbb és kínaibbnál kínaibb változatok megjelenését -- a DivX Ultra minősítéssel, logóval ellátott lejátszók hamarosan egy kicsit felkavarhatják a pangó piacot. A DivX Ultra logót azokon a lejátszókon lehet hivatalosan elhelyezni, melyek teljes mértékben támogatják a DivX Networks közkedvelt kodekjének nyár elején megjelent 6-os változatát.

0

Papírvékony, gyorsan újratölthető akkumulátort fejlesztett ki az NEC

2005. december 8. 13:02

Az NEC Corporation fejlesztései sikerrel kecsegtetnek: a japán vállalat egy olyan ultravékony és hajlékony, másodpercek alatt teljesen feltölthető akkumulátort mutatott be, mely leginkább egy papírlaphoz hasonlítható. Az intelligens kártyák és elektromos papírok számára fejlesztett prototípus alig 30 másodperc alatt újratölthető.

0

Csúcsközelben a DVD-eladások

2005. december 8. 11:33

[News.com/HWSW] A DVD-filmek forgalma közeledik a csúcshoz, mivel a jövőben egyre többen szereznek majd be filmeket úgy, hogy azok nem fizikai adathordozón érkeznek, hanem az interneten, legyen szó akár letöltésről, akár on demand streaming médiáról -- áll az In-Stat előrejelzésében.

0

Ingyenes kártyatelefon a Pannon GSM Mobil Data 500 és 1000 csomagjaihoz

2005. december 8. 10:42

Nulla forintos vételáron juthatnak notebookokba illeszthető kártyatelefonhoz a Pannon GSM azon új, számlás előfizetői, akik 2006. március 17-ig legalább egy évre megrendelik a Mobil Data 500 vagy 1000 csomagot. Az előfizetők a távközlési szolgáltató kínálatának három modellje közül válaszhatnak.

0

Az otthoni felhasználók nem figyelnek eléggé a biztonságra

2005. december 8. 09:36

[News.com] Az otthoni PC-felhasználók nem figyelnek eléggé oda az információ-biztonságra és 81 százalékuknál a három legfontosabb biztonsági szoftver, vagyis a víruskereső, a tűzfal és a spyware-szűrő közül legalább az egyik hiányzik -- derül ki az America Online és a National Cyber Security Alliance által közzétett adatokból.

0

Megszűnik az EVEREST rendszerteszt-program ingyenes Home verziója

2005. december 7. 13:53

Átalakítja termékportfolióját a hálózati menedzsment- és rendszerteszt-programjáról, az EVEREST-ről ismert Lavalys: megszűnik az szoftver ingyenes Home változata, a készítők arra bátorítják a felhasználókat, hogy inkább használják a Corporate Edition 30 napos próbaverzióját, melyet továbbra is szabadon le lehet tölteni a vállalat weboldaláról. A Lavalys emellett január végéig 50 százalékos kedvezményt biztosít az EVEREST összes kereskedelmi verziójának árából.

0

Creative Zen Vision:M - komoly válasz az ötödik generációs iPodra

2005. december 7. 13:28

[Clubic.com] A Creative japán oldalán már olvashatók a vállalat legújabb lejátszójával, az igazán nagyágyúnak nevezhető Zen Vision:M-mel kapcsolatos részletek, s ugyanitt termékfotók is láthatók az iPod ellen bevetett legújabb lejátszóról. Az ötödik generációs Apple iPod ellen harcba indított, dizájnosra tervezett Vision:M videolejátszási képességgel is rendelkezik.

0

A kisebb cégek fele nem védekezik a kéretlen levelek ellen

2005. december 7. 11:51

A filter:max a korábbi évekhez hasonlóan az idén is elvégezte a hazai vállalatok és intézmények információbiztonsági felkészültségének felmérését a BellResearch segítségével. A kutatás célja a tartalomszűrő, kéretlen leveleket szűrő, valamint antivírus alkalmazások használatának, hatékonyságának megismerése volt a nagyvállalati, illetve kis- és középvállalati szektorban.

0

Korlátlan villámgyors mobilinternet a Cingulartól mindössze 60 dollárért

2005. december 7. 10:44

Előnyben a tengerentúl: miközben az amerikaiak jelentős részét a közelmúltban még nem hozták lázba a rövid szöveges üzenetek, a penetráció pedig alacsonyabbnak tűnt, mint Európában, a mobiltechnológia fejlődése terén könnyedén lekörözik a többi országot. A Cingular Wireless tegnap elindította az Európában is csupán néhány helyen és korlátozottan üzemelő, villámgyors mobil internetelérést biztosító harmadik generációs HSDPA (high-speed downlink packet access) hálózatát.

0

Csúszik az Internet Explorer 7 frissített bétája is

2005. december 7. 09:32

[Neowin.net] A Microsoft bejelentette, hogy a Vistához hasonlóan csúszik az Internet Explorer 7 böngésző következő bétaváltozatának megjelenése. A frissített verzióra legalább 2006 első negyedévéig várni kell és legkorábban január-február környékén lesz letölthető.

0

Beperelték a Microsoftot a melegedő Xbox 360 miatt

2005. december 6. 12:06

[News.com] Robert Byers, chicagói Xbox 360 vásárló elégedetlen legújabb szerzeményével, a Microsoft következő generációs játékkonzoljával, az Xbox 360-nal. Olyannyira, hogy csoportos keresetet nyújtott be a Microsoft ellen, miszerint az elsőbbségért, és a 25 milliárd dolláros játékpiac minél nagyobb szeletéért a vállalat eleve hibásan tervezett konzolt dobott piacra, mely tervezési gondokból adódóan túlmelegszik és lefagy.

0

Jövő nyáron jelenhet meg a Firefox 2.0

2005. december 6. 11:28

[Clubic.com] Bár a Mozilla feltupírozott tűzrókája csupán az elmúlt héten szabadult ki ketrecéből, a szervezet máris részleteket közölt a 2.0-ás verziószámú Firefox böngészővel kapcsolatos terveiről. Az új verzió első újítása egy teljesen átdolgozott menürendszer, illetve kedvencek és előzmények menük lesznek.

0

Az Adobe tulajdonában a Macromedia

2005. december 6. 10:42

Az Adobe Systems és a Macromedia felvásárlása december 3-án végleg lezárult, így a vállalat az Adobe tulajdonába került. A felvásárlás lezárultát követően a Macromedia részvények már nem üzletelhetők és a Macromedia részvényesek a felvásárlás befejezésekor 1,38 Adobe törzsrészvényt kapnak minden egyes Macromedia törzsrészvényért.

0

A Panasonic megkezdte a kétrétegű Blu-Ray lemezek próbagyártását

2005. december 6. 10:35

A Panasonic bejelentette, hogy módosította teszt céljából felállított Blu-Ray gyártósorát, s az egyoldalas, csak olvasható Blu-Ray lemezek (BD-ROM) mellett megkezdte a kétrétegű, 50 gigabájt kapacitású BD-ROM médiák sorozatgyártását is. A tesztdarabokat gyártó üzem Kaliforniában, Torrance-ben található.

0

A biztonság miatt aggódnak az első RFID lapkákkal szerelt bankkártyák tulajdonosai

2005. december 6. 09:56

[Engadget] Az érintés nélküli lehúzható bankkártya lassan valósággá válik a tengerentúlon: az elmúlt napokban kapták kézhez a Chase Bank első ügyfelei azokat a rádiós azonosító lapkával szerelt VISA/MasterCard bankkártyákat, melyek használatához nem kell kiadni kezünkből a kártyát, csupán egy leolvasó terminál elé kell tartani.

0

Az Intel továbbra is hisz az extrém miniatürizációban

2005. december 5. 15:24

[X-bit labs/HWSW] Az Intel újra megerősítette, hogy a befektetői és elemzői aggodalmak ellenére biztos benne, képes lesz 4 éven belül beindítani a jelenleg piacon lévő chipeknél 3 generációval fejlettebb, 32 nanométeres gyártástechnológiát, amelyhez a jelenleg használt berendezések nagy részét már le kell majd cserélni. A ma piacon lévő modern processzorok többsége 90 nanométeres csíkszélességet produkáló eljárással készül.

0

Hamarosan nyílik a Jövő Háza

2005. december 5. 14:25

December 16-án nyílik meg a Jövő Háza, egy új intézménytípus első képviselője Magyarországon, mely úgy ötvözi az ismeretszerzés eddig ismert formáit -- múzeumot, könyvtárat, iskolát, médiát és internetet --, hogy az ismereteket új megközelítésben tárja a látogatók elé.

0

A biztonság iránti igény gerjeszti a tárolórendszerek piacát

2005. december 5. 11:13

[News.com] Az IDC legfrissebb felmérése szerint rekord nagyságú, 12,5 százalékos növekedéssel zárt a tárolórendszerek piaca a harmadik negyedévben. A biztonság iránt megnövekedett igény és törvényi szabályozás által gerjesztett piacot továbbra is az EMC vezeti 20,3 százalékos részesedéssel.

0

Az AV Comparatives letesztelte az antivírus-alkalmazásokat

2005. december 5. 10:46

Az AV Comparatives teszteredményei szerint jelentős különbség mérhető a különböző antivírus rendszerek teljesítménye között. A közel tucatnyi különböző vírusirtó szoftver heurisztikus képességeit vizsgáló megmérettetésben a NOD32 messze maga mögé utasította konkurenseit.

0

Közel 300 millió kamerás telefon találhat idén gazdára

2005. december 5. 10:28

[News.com] A Gartner legfrissebb felmérése szerint 2005-ben közel 300 millió, pontosabban 295,5 millió kamerás mobiltelefon talál gazdára. Az idén eladott telefonok 38 százaléka, azaz több mint egyharmada rendelkezik beépített kamerával is. Tavaly még csupán az eladott készülékek 14 százaléka rendelkezett kép, vagy akár videó rögzítésére is alkalmas kamerával.

0

Történelmi mélyponton a memória ára

2005. december 5. 03:53

[Computerworld/DRAMeXchange] A személyi számítógépekben legelterjedtebben használt DDR és DDR2 memóriatípusok árai minden eddig látott szintnél lejjebb süllyedtek a DRAMeXchange azonnali kereskedésén, a különféle memóriachipek tőzsdéjén.

0

Öldöklő harc az előfizetőkért az online zenepiacon

2005. december 2. 14:05

Miközben a zenekiadók azért lobbiznak az Apple-nél, hogy a vállalat emelje egyes általa forgalmazott számok és albumok árát, és vezessen be végre differenciált árazást, a havi előfizetéses konstrukcióban szolgáltató cégek egyre lejjebb nyomják áraikat. A Virgin Digital már kevesebb, mint 8 dollárért nyújt 2 millió zeneszámot havonta, kötelezettségek nélkül.

0

Finisben az Adobe és a Macromedia összeolvadása

2005. december 2. 13:30

Az Adobe Systems és a Macromedia bejelentették, hogy megkapták, illetve előreláthatólag a napokban kapják kézhez az összes engedélyt, amelyek a Macromedia felvásárlásához szükségesek. Amint az ismert, az Adobe áprilisban jelentette be, hogy egy 3,4 milliárd dolláros részvénycserés ügylet keretén belül felvásárolja a Macromediát. A várakozások szerint a felvásárlás 2005. december 3-án fog befejeződni.

0

Az Intel építheti a világ első, 450 milliméteres wafereket megmunkáló chipgyárát

2005. december 2. 12:06

Az Intel képviselője egy szerdai elemzői konferencián bejelentette, hogy a vállalat egy új chipgyártó üzem építését fontolgatja az oregoni Hillsboróban. A gyártástechnológiai fejlesztésekhez használandó, D1E nevű üzem lehet a világ első olyan félvezetőgyára, ahol már 450 milliméter átmérőjű szilícium-ostyákat (wafereket) dolgoznak fel.

0

Miért (nem) terjed a Linux a vállalati asztali gépeken?

2005. december 2. 11:28

A linuxos szerverek forgalma éves szinten több mint harmadával nő, a szabad operációs rendszer azonban ennél lényegesen kisebb sikereket ér el az asztali gépeken. Az Open Source Development Lab felmérést készített arról, mely tényezők hátráltatják a Linux terjedését a vállalatoknál. Az eredmények szerint a legfontosabb problémát a windowsos alkalmazásokkal való inkompatibilitás, valamint a hardverek és perifériák problémás támogatása jelenti.

0

Sok előrendelőnek nem jut az Xbox 360 konzolból Európában

2005. december 2. 10:42

Körülbelül 300 ezer Xbox 360 kerül ezekben az órákban újabb ás újabb játékosok kezébe; a Microsoft a mai nappal Európában is útjára indította következő generációs konzolját. Az Egyesült Államokban november 22-én debütált konzolból az összes elkelt előrendelések során, sőt, sokan még így is hoppon maradtak, ezért reménykedve várják a következő szállítmányokat, hogy még ebben az évben hozzájuthassanak egy-egy példányhoz.

0

Megmenekült az ingyenes Kerio tűzfal

2005. december 2. 09:39

[News.com/HWSW] A Kerio Technologies szeptemberben jelentette be, hogy az év végén beszünteti Personal Firewall termékének továbbfejlesztését, és a továbbiakban a vállalati megoldásokra koncentrál. Az ingyenes Kerio Personal Firewall igen népszerű volt a felhasználók körében, a cég adatai szerint 2002-es megjelenése óta több mint kétmillióan töltötték le és használták.

0

Újabb chipgyárat épít Izraelben az Intel

2005. december 1. 16:20

Az Intel 3,5 milliárd dolláros beruházással egy újabb chipgyárat épít Izraelben, Kiryat Gat városától délre. A tervek szerint az üzemben 2008 második felében indul be a termelés, már 45 nanométeres csíkszélességgel és természetesen 300 milliméteres waferek feldolgozásával. Ez lesz a legnagyobb külföldi ipari beruházás az ország történetében.

0

Oracle: arccal a kis- és középvállalatok felé

2005. december 1. 13:03

Az Oracle magyarországi ERP-bevételeinek már egyharmada származik a kis- és középvállalati szektorból. Hazánkban az Oracle által elfogadott definíció szerint körülbelül 6-8 ezer kis- és középvállalat tevékenykedik, ezek közül 3-4 ezer az Oracle potenciális ügyfele.

0

Elektromos papír a SEIKO limitált példányszámú karórájában

2005. december 1. 12:59

Különleges, limitált példányszámban elkészített, ékszerként viselhető karórát dob piacra 2006. január 27-től a SEIKO Japánban. A nagy múltú vállalat Spectrum órája mindössze 500 példányban készül el, melyből 200 darabot szánnak a japán piacra, a többi a világ más pontjain lesz később megvásárolható.

0

Azonosságkezeléssel foglalkozó céget vett a HP

2005. december 1. 10:12

A Hewlett-Packard bejelentette az identitáskezelési megoldásairól ismert Trustgenix felvásárlását. A Trustgenix úgynevezett azonosság-federációs szoftvereket fejleszt, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára hogy egy belépéssel több weboldalt is elérhessenek anélkül, hogy újra be kelljen jelentkezniük. Az ilyen megoldások iránt elsősorban a távközlési szolgáltatók, a pénzügyi szervezetek, valamint a közigazgatási intézmények érdeklődnek.

0

Januárban érkezhetnek az Intel-alapú Apple noteszgépek

2005. december 1. 09:25

A Citigroup elemzője szerint az Apple már januárban be fogja mutatni első Intel processzoros noteszgépeit. A vállalat január 9-13. között tartja az évente szokásos MacWorld Expót, amely az újdonságok bejelentésének egyik szokásos helyszíne. Az idei MacWorld Expón debütált a Mac mini, egy évvel korábban az iPod mini, 2003-ban pedig a 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt PowerBook G4.