Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 03. 09:41:48

Mélyen a várakozások alatt teljesített az Amazon.com

[HWSW} Az Amazon.com internetes áruház tegnap az elemzői várakozásokat alulmúló negyedéves eredményekről számolt be, amelyre a befektetők a részvények villámgyors eladásával reagáltak. Az eredmény: 13 százalékkal csökkenő árfolyam.

A kiskereskedelmben kulcsfontosságú ünnepi szezont is magában foglaló negyedik negyedévben az Amazon 31 százalékkal 2,54 milliárd dollárra növelte forgalmát, miközben a nettó nyeresége közel ötszörösére, 346,7 millió dollárra -- részvényenként 82 centre -- emelkedett. Egy egyszeri, 244 millió dolláros, adóvisszatérítéssel kapcsolatos bevételt leszámítva a cég nyeresége részvényenként 35 cent volt, miközben az elemzők 40 centre számítottak. A cég papírjainak árfolyama a bejelentést követően 41,88 dollárról 36,33 dollárra zuhant.

Az internetes boltok között élesedő versenyben az Amazon egyre többet kénytelen marketingre költeni. A vállalat piaci pozícióit már nemcsak az internetes üzletek, hanem a hagyományos boltok is fenyegetik, amelyek ma már kínálnak hasonló szolgáltatásokat, például ingyenes kiszállítást vagy interneten vásárolható ajándékutalványt.

A jelenleg is tartó negyedévre az Amazon 1,8-1,95 milliárd dollár közötti bevételt vár, a teljes pénzügyi évre pedig 8,05-8,65 milliárd dolláros forgalmat jövendöl.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 11:18

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.