Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 24. 09:29:27

A News Corporation veszi meg az Eidost

Az Eidos játékkiadónál megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint a céget az amerikai Rupert Murdoch milliárdos által vezetett News Corporation vásárolja meg. Az ügyletet várhatóan még a jövő héten bejelentik.

[HWSW] Az Eidos játékkiadónál megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint a céget az amerikai Rupert Murdoch milliárdos által vezetett News Corporation vásárolja meg. Az ügyletet várhatóan még a jövő héten bejelentik.

A brit kiadó már hónapok óta vevőt keresett és számos tárgyalást folytatott, azonban ezek mindezidáig eredménytelenek voltak. Az eladásról szóló pletykák már jó ideje keringtek a vállalatnál, ugyanis létszámstopot rendeltek el, valamint közölték a fejlesztőcsapatokkal, hogy készítsenek prezentációkat, amelyekben be tudják mutatni éppen készülő játékaikat az új tulajdonosnak.

A News Corporation és az Eidos házassága a létező legjobb, ami a játékkiadóval történhet, hiszen a nagyvállalat égisze alatt továbbra is kiadó maradhat. Amennyiben a céget egy rivális kiadó vette volna meg, nagyon valószínű, hogy az csak az értékes márkaneveket és a fejlesztőcsapatokat tartotta volna meg.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 23:09

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.