Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 24. 09:29

A News Corporation veszi meg az Eidost

Az Eidos játékkiadónál megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint a céget az amerikai Rupert Murdoch milliárdos által vezetett News Corporation vásárolja meg. Az ügyletet várhatóan még a jövő héten bejelentik.

[HWSW] Az Eidos játékkiadónál megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint a céget az amerikai Rupert Murdoch milliárdos által vezetett News Corporation vásárolja meg. Az ügyletet várhatóan még a jövő héten bejelentik.

A brit kiadó már hónapok óta vevőt keresett és számos tárgyalást folytatott, azonban ezek mindezidáig eredménytelenek voltak. Az eladásról szóló pletykák már jó ideje keringtek a vállalatnál, ugyanis létszámstopot rendeltek el, valamint közölték a fejlesztőcsapatokkal, hogy készítsenek prezentációkat, amelyekben be tudják mutatni éppen készülő játékaikat az új tulajdonosnak.

A News Corporation és az Eidos házassága a létező legjobb, ami a játékkiadóval történhet, hiszen a nagyvállalat égisze alatt továbbra is kiadó maradhat. Amennyiben a céget egy rivális kiadó vette volna meg, nagyon valószínű, hogy az csak az értékes márkaneveket és a fejlesztőcsapatokat tartotta volna meg.

a címlapról