Szerző: Budai Péter

2005. február 7. 13:57

Az FBI levelezőrendszerének feltörésétől tart

[BetaNews] Az FBI pénteken biztonsági okokra hivatkozva leállította levelezőrendszerét, miután lehetséges betörés jeleit fedezték fel az amúgy külső cég által üzemeltetett szervereken. Ha a rendszert valóban sikerült megtörni, az jelentős problémákhoz vezethet, révén az FBI szervezetén belül naponta fordulnak meg nemzetbiztonságot érintő feljegyzések és levelek. A szervezet illetékesei azonban kiemelték, hogy a tényleges behatolás esélye nagyon alacsony.

"Ezeket a levelezési címeket használjuk a külvilággal, az internetes oldalakkal és más nemzetbiztonsági szempontból kevésbé kritikus üzleti partnereinkkel történő kapcsolattartáshoz, például ezeken küldjük ki a sajtóhíreket" -- ismertette Steve Lazarus különleges ügynök, az FBI atlantai médiakoordinátora e-mailben. A szervezet tájékoztatása szerint az FBI ügymenetével kapcsolatos adatok és levelek egy másik szerveren találhatóak, amit egyáltalán nem érintett ez a biztonsági probléma.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról