Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Xboxos játékokon dolgozik a Final Fantasy készítője

Bodnár Ádám, 2005. február 28. 11:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Hironobu Szakagucsi
Hironobu Szakagucsi
[HWSW] A Microsoft a múlt hét végén közölte, hogy megállapodást írt alá a Nintendo, később pedig Sony konzolokon elképesztő népszerűségre szert tett Final Fantasy játéksorozat készítőjével, Hironobu Szakagucsival két szerepjáték fejlesztésére, amelyek kizárólag a következő generációs Xbox konzolon futnak majd. A redmondi cég egyértelműen az ázsiai piacot jelölte meg célpontként, ebben a régióban az Xbox viszonylag gyengén szerepel.

Eddig világszerte több mint 20 millió Xbox talált gazdára, azonban Ázsiában csupán 1,8 millió készüléket értékesítettek. A viszonylagos sikertelenség oka, hogy a konzolra kevés olyan játék jelent meg, amely megfelelt volna az ázsiai játékosok egyedi igényeinek. "Az a jó a Microsoftban, hogy tanulunk a hibákból" -- mondta Peter Moore, az xboxos részleg irányítója.

Szakagucsi munkássága igen jelentős hatással volt a videojáték-iparra. A Final Fantasy sorozat 11 részéből már több mint 60 millió példány kelt el, ez minden idők legnépszerűbb videojátéka. A Final Fantasy animációs film bukását követően Szakagucsi tavaly elhagyta a játékokat fejlesztő és a filmet készítő Square céget és saját vállalatot alapított. Szakagucsi azon kevesek egyike, akiket beválasztottak az Interactive Arts & Sciences "Halhatatlanok csarnokába".

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!