Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 28. 11:58

Xboxos játékokon dolgozik a Final Fantasy készítője

Hironobu Szakagucsi
Hironobu Szakagucsi
[HWSW] A Microsoft a múlt hét végén közölte, hogy megállapodást írt alá a Nintendo, később pedig Sony konzolokon elképesztő népszerűségre szert tett Final Fantasy játéksorozat készítőjével, Hironobu Szakagucsival két szerepjáték fejlesztésére, amelyek kizárólag a következő generációs Xbox konzolon futnak majd. A redmondi cég egyértelműen az ázsiai piacot jelölte meg célpontként, ebben a régióban az Xbox viszonylag gyengén szerepel.

Eddig világszerte több mint 20 millió Xbox talált gazdára, azonban Ázsiában csupán 1,8 millió készüléket értékesítettek. A viszonylagos sikertelenség oka, hogy a konzolra kevés olyan játék jelent meg, amely megfelelt volna az ázsiai játékosok egyedi igényeinek. "Az a jó a Microsoftban, hogy tanulunk a hibákból" -- mondta Peter Moore, az xboxos részleg irányítója.

Szakagucsi munkássága igen jelentős hatással volt a videojáték-iparra. A Final Fantasy sorozat 11 részéből már több mint 60 millió példány kelt el, ez minden idők legnépszerűbb videojátéka. A Final Fantasy animációs film bukását követően Szakagucsi tavaly elhagyta a játékokat fejlesztő és a filmet készítő Square céget és saját vállalatot alapított. Szakagucsi azon kevesek egyike, akiket beválasztottak az Interactive Arts & Sciences "Halhatatlanok csarnokába".

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról