Szerző: Ady Krisztián

2005. február 24. 10:00

Az Egyesült Államokban is kapható lesz a Samsung 5 megapixeles kamerával szerelt mobiltelefonja

[infoSync] A Samsung a Photo Marketing Association (PMA) Show keretein belül jelentette be, hogy hamarosan az Egyesült Államokban is kapható lesz 3,5 és 5 megapixeles digitális fényképezőgéppel egybeszerelt mobiltelefonja. A Dél-Koreában már 2004 vége óta értékesített, eredetileg CDMA hálózatokat támogató SCH-S230 és SCH-S250 mobiltelefonok átalakított verziója még ebben az évben megjelenhet az amerikai üzletek polcain.

[infoSync] A Samsung a Photo Marketing Association (PMA) Show keretein belül jelentette be, hogy hamarosan az Egyesült Államokban is kapható lesz 3,5 és 5 megapixeles digitális fényképezőgéppel "egybeszerelt" mobiltelefonja. A Dél-Koreában már 2004 vége óta értékesített, eredetileg CDMA hálózatokat támogató SCH-S230 és SCH-S250 mobiltelefonok átalakított verziója még ebben az évben megjelenhet az amerikai üzletek polcain.

Az SCH-S230 és S250 mobiltelefonok érdekessége, hogy 3x-os optikai zoommal rendelkező, 3,5 és 5 megapixeles felbontású kamerát tartalmaznak, így ezek a mobiltelefonok már szinte teljes értékű digitális fényképezőgépként is használhatók. Az S230-as készüléket 262 ezer színű, míg az S250-es mobiltelefont 16 millió szín megjelenítésére képes, 240 x 320 pixeles kijelzővel látták el. Utóbbi beépített memóriája nem kevesebb mint 92 megabájt, mely memóriakártyával tovább növelhető.

A beépített fényképezőgép-modul 0,001 másodperces késletetéssel képes elkapni a kívánt pillanatot, az elkészített képeket pedig TV-kimeneten keresztül is megtekinthetjük. A mobiltelefon funkciók között is találhatunk érdekességeket, a készülékek ugyanis képesek felolvasni a kapott SMS- és MMS-üzenetek szövegét és a kijelzőn olvasható feliratokat.


Samsung SCH-S250

Sajnos az SCH-S230 és SCH-S250 pontosabb megjelenési dátumáról és áráról egyelőre nem árult el részleteket a Samsung, valamint az sem ismeretes, vajon az átalakításnak köszönhetően GSM-hálózatokat támogat-e majd a készülék. Ebben az esetben ugyanis esély nyílhat arra is, hogy rövid időn belül Európában is megjelenjenek ezek a szupermobilok.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.