Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Internetes terrorizmus elleni központot létesít Szingapúr

Bodnár Ádám, 2005. február 23. 12:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Szingapúron az elkövetkező három év alatt 23 millió dollárt költenek egy kiberbűnözés elleni központ felállítására, amely 2006 második felétől üzemel majd -- jelentették be kormányzati illetékesek. Tony Tan miniszterelnök-helyettes elmondása szerint az internet alapjául szolgáló infrastruktúra Szingapúr idegrendszere, amely folyamatos felügyeletet kíván.

hirdetés
[News.com] Szingapúron az elkövetkező három év alatt 23 millió dollárt költenek egy kiberbűnözés elleni központ felállítására, amely 2006 második felétől üzemel majd -- jelentették be kormányzati illetékesek. Tony Tan miniszterelnök-helyettes elmondása szerint az internet alapjául szolgáló infrastruktúra Szingapúr "idegrendszere", amely folyamatos felügyeletet kíván.

"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a kiberterroristák, kiberbűnözők és hackerek fenyegetéseit félvállról vegyük" -- mondta Tan, aki szerint az informatikai infrastruktúra védelme legalább olyan fontos, mint az országhatárok fizikai védelme. Tan egyben az ország védelmi minisztere is.

Szingapúr a világon az egyik legmagasabb internetes penetrációval büszkélkedhet, a 4,2 millió lakosának 50-60 százaléka rendelkezik otthoni kapcsolattal. Az országban igen szigorú törvények vonatkoznak a világhálóra, 2003 óta például a rendőrségnek joga van bármilyen internetes tevékenységet monitorozni és akár közbe is lépni, ha támadás veszélyét észleli.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!