:

Szerző: Budai Péter

2005. február 9. 10:09

Két napig kimaradozott az MSN Messenger szolgáltatás

[BetaNews] Két napja az MSN Messenger felhasználói sorozatosan számoltak be arról, hogy nem tudják elérni azonnali üzenetküldő alkalmazásaikkal a Microsoft szerverét, és ezáltal el lettek vágva megszokott kommunikációs csatornájuktól. A vállalat közlése szerint a probléma okát a tegnapi nap folyamán megtalálták és megszüntették.

A jelenséggel egyidőben az MSN hálózat státusz-oldala is gyakran elérhetetlenné vált, ilyenkor a "szerver túlságosan elfoglalt" hibaüzenetet adta vissza. A hibajelenségek hétfőn bukkantak fel elsőként és a vállalat állítása szerint csupán egy elszigetelt problémáról volt szó a Microsoft egyik számítógépközpontjában. A szoftveróriás közleményben kért elnézést minden érintett felhasználótól, amiért esetleges kellemetlenséget okozott nekik.

Ez már a második alkalom idén, hogy a Microsoft magyarázkodásra kényszerül az azonnali üzenetküldő kliensét használó felhasználóinak. Januárban közel hat órán keresztül szünetelt az MSN Messenger szolgáltatás, mire sikerült ismét üzembe állítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.