:

Szerző: Ady Krisztián

2005. február 9. 09:58

Kábelmodemet épít digitális tv-kben használt chipjeibe az ATI

[Xbit labs] Az ATI Technologies is hisz a szórakoztató elektronika és az internet/PC-s iparág folyamatos konvergálódásában, egymáshoz közeledésében: az egyik legnagyobb kábelmodemeket gyártó vállalattal, a Terayon Communication Systems-szel közösen fejleszt majd fejlett, digitális televíziókban alkalmazott chipeket. A 25 átcsábított, ATI-hoz felvett Terayon dolgozó abban segít majd a kanadai vállalatnak, hogy ezekbe a multimédiás chipekbe kábelmodemet építhessen.

Az észak-amerikai HDTV-piac rohamos fejlődéséből a digitális televíziózásra felkészített készülékek is alaposan kiveszik részüket, s a felhasználók egyértelműen jelezték a fejlesztők számára, hogy ezeket a digitális televíziókat közvetlenül is szeretnék a kábelhálózatokra kötni, különálló set-tob-boxok, vevőegységek telepítése nélkül.

A kábelmodemes funkciók beépítése bővebb, IP- és internetalapú szolgáltatásokat biztosíthatnak a televíziónézők számára, a szolgáltatók pedig digitális video-on-demand szolgáltatásokat indíthatnak, melyeket set-top-box vagy számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül a televíziókkal lehet majd igénybe venni.

A két vállalat megállapodása értelmében az ATI 14 millió dollár készpénzt fizet a megvásárolt technológiákért a Terayonnak és további közel 7 millió dollárról szólnak különböző "elérhető célok megvalósítását feltételező" kitételek. A Terayon kábelmodemeit számos kábelszolgáltató használja világszerte, többek között a legnagyobb hazai kábeles internetszolgáltató, a UPC is Terayon modemekkel szolgálja ki felhasználóit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.