:

Szerző: Ady Krisztián

2005. február 23. 11:11

A világon szinte bárhol használható a Globetrotter 3G Quad mobil adatkártya

Az Option sajtóközleményben jelentette be, hogy szállítja a mobilszolgáltatók számára új, GlobeTrotter 3G QUAD adatkártyáját, mely a harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatok mellett négysávos GPRS-adatátvitelt is támogat, így lényegében szinte az egész világon mobil adatelérést biztosíthat a notebook számára.

[HWSW] Az Option sajtóközleményben jelentette be, hogy szállítja a mobilszolgáltatók számára új, GlobeTrotter 3G QUAD adatkártyáját, mely a harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatok mellett négysávos GPRS-adatátvitelt is támogat, így lényegében szinte az egész világon mobil adatelérést biztosíthat a notebook számára.

A 2100 MHz-es UMTS hálózatok mellett a kártya a Dél-Amerikában használatos 850 MHz-es, az Észak-Amerikában telepített 1900 MHz-es, valamint a világszerte honos 900/1800 MHz-es GSM-hálózatokat is támogatja GPRS csomagkapcsolt adatátvitel formájában. A kártyát a vásárlók a mobilszolgáltatókon keresztül szerezhetik be a legegyszerűbben.

A Type II PCMCIA-kártya harmadik generációs hálózatokon maximálisan 384 kbit/s-os letöltési sebességet biztosíthat és teljesen transzparens átmenetre képes a 3G UMTS és 2G GPRS hálózatok között. A kártya pillanatnyilag csak Windows operációs rendszerrel együtt használható, de "igény esetén" az Option Mac OS X és Linux meghajtóprogramokat is készít majd az adatkártyához. A kártya ára egyelőre nem ismert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.