Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kell-e a vevőknek a 64 bites notebook?

Bodnár Ádám, 2005. február 10. 13:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[HWSW] Az AMD gőzerővel készül a 64 bites Turion mobil processzorának bejelentésére és piaci bevetésére, azonban a rendszerintegrátorok és OEM-ek szerint kérdéses, hogy szükség van-e ilyen termékre.

A szkeptikusok azt állítják, egyelőre nincs fogyasztói igény a 64 bites személyi számítógépekre, másrészt pedig hiányoznak is azok az alkalmazások, amelyek kihasználják a bennük szunnyadó lehetőségeket. A 64 bites Windows XP több éves késés után az idén tavasszal jelenik meg. Szoftverek nélkül igen nehéz lesz a vevőket rábírni arra, hogy 64 bites processzorral felszerelt noteszgépet vásároljanak.

Az AMD szoros együttműködésben dolgozik majd a gyártókkal a Turionra épülő noteszgépek megtervezésében, emellett pénzügyi támogatást nyújt majd a termékek népszerűsítéséhez is. A cég szerint nagy növekedési lehetőségek rejlenek a mobil szegmensben, amelyet mindenképp ki kell használni.

A Turion egy alacsony feszültségű és fogyasztású AMD lapka kifejezetten vékony és könnyű noteszgépek számára. A 64 bites chipet 90 nanométeres csíkszélességgel gyártják majd, fogyasztása és hőtermelése összemérhető a hasonló kategóriás Intel termékekével. A chip megjelenésekor 1,6 és 2 GHz közötti órajelű változatokban lesz kapható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.