:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 22. 13:30

Gigabyte: vezeték nélküli router a számítógépen belül

A Gigabyte bejelentette a világ első, PCI felületű, belső vezeték nélküli routerét. Az AirCruiser G egy hagyományos, 802.11g szabványú vezeték nélküli hozzáférési pont funkcióit nyújtja a számítógépbe beépítve. A Gigabyte szerint az AirCruiser előnye a hagyományos Wi-Fi routerekkel szemben, hogy nem foglal helyet, valamint olcsóbban megvásárolható.

[HWSW] A Gigabyte bejelentette a világ első, PCI felületű, belső vezeték nélküli routerét. Az "AirCruiser G" egy hagyományos, 802.11g szabványú vezeték nélküli hozzáférési pont funkcióit nyújtja a számítógépbe beépítve. A Gigabyte szerint az AirCruiser előnye a hagyományos Wi-Fi routerekkel szemben, hogy nem foglal helyet, valamint olcsóbban megvásárolható.

A PCI kivitelű kártyán az antennacsatlakozó mellett két Ethernet-aljzat található, az egyikbe a kábel/DSL modemhez vezető kábelt kell dugni, a másikat pedig a számítógép hálózati portjával kell összekötni. A kártyán emellett egy resetgomb és állapotjelző LED-ek találhatók, amelyekből az antennára is jutott. A vállalat tájékoztatása szerint az AirCruiser működéséhez nem kell külső tápegység.

Az AirCruiser G egy Wi-Fi hozzáférési pont összes funkcióját nyújtja, beleértve a tűzfalat is. A termék támogatja az elterjedt biztonsági szabványokat, mint amilyen és a 64 vagy 128 bites titkosítás, vagy a WPA.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.