vállalati it archívum - 2005 október

2005
október

0

Jól fogy a PlayStation 2

2005. október 31. 13:04

A Sony láthatóan nem fél a versenytársaktól: a vállalat megemelte a PlayStation 2 és PlayStation Portable konzolok eladási előrejelzését. A japán cég legfrissebb prognózisa szerint ebben a pénzügyi évben, amely jövő márciusig tart, 14 millió PS2 és szintén 14 millió PSP talál majd gazdára. A Sony korábban 13-13 millió PlayStation 2 és PSP forgalmazásával számolt. Egy éve a cég 16,7 millió PlayStation 2-t adott el, a PSP-t az előző pénzügyi évben még nem forgalmazták.

0

Spanyol kézbe kerül az O2 brit mobilszolgáltató

2005. október 31. 11:41

A világ ötödik legnagyobb távközlési szolgáltatója, a spanyol Telefonica SA bejelentette, hogy 26,01 milliárd euró készpénzért megvásárolja az O2 mobilszolgáltatót. Az O2 a British Telecom 2001-ben önállósított mobiltelefonos leányvállalata, amely összesen 24,6 millió előfizetővel rendelkezik. Az ügylet nem vet fel versenyügyi aggályokat, mivel az O2 csak olyan országokban -- Nagy-Britannia, Németország, Írország -- szolgáltat, ahol a Telefonica nincs jelen.

0

Mobiltelefon-automatákat telepít a brit Vodafone

2005. október 28. 14:10

[DMEurope] A vállalatok láthatóan szüntelenül kutatnak új értékesítési módok után, aminek egyik visszatérő formája a nyilvános automata. Az üdítőket, csokikat, kakaót, kávét vagy joghurtot árusító gépek ma már szokványosak, de egy DVD-filmeket, vagy zenei CD-ket árusító automata például legtöbbünk számára már kilóg sorból. Egyes cégek ennél is tovább mennek: mobiltelefon, mp3-lejátszó, fényképezőgép, és más elektronika vásárolható a pénzbedobós masináikból.

0

Csalók élnek vissza a TELE2 nevével

2005. október 28. 14:08

A TELE2 a legnagyobb vidéki napilapokban fizetett hirdetésben hívja fel jelenlegi és leendő előfizetői figyelmét arra, hogy számos városban hamis ügynökök élnek vissza a TELE2 nevével, és félrevezetik az ügyfeleket. Az csalók az ügyfeleket szándékosan félretájékoztatják a 1502 előhívószám használatával, a TELE2 szolgáltatásával és a percdíjakkal kapcsolatban, ami azt eredményezheti, hogy a gyanútlan ügyfél a hónap végén egy ismeretlen, harmadik szolgáltatótól kapott számlával kénytelen szembesülni.

0

Bankkártya-méretű mobiltelefon a Samsungtól

2005. október 28. 12:58

[Engadget] Alig hitelkártya méretű és mindössze 9,8 mm vékony a Samsung legújabb SGH-P300 mobiltelefonja, mely első ránézésre inkább egy kisebb számológépre hasonlít. Hasonlóan kisméretű mobiltelefonokat már korábban is bemutattak a gyártók, olyat azonban nem, mely bármely mai középkategóriás mobilkészülékkel felvenné a versenyt.

0

Bárhol használható az országban a T-Mobile havidíj nélküli MobilOtthon díjcsomagja

2005. október 28. 12:25

A T-Mobile új díjcsomagot dob piacra, az egyértelműen a Vodafone Házimobil díjcsomagnak konkurenciát állító MobilOtthon csúcsidőben alacsonyabb vezetékes percdíjak mellett feloldja a Vodafone csomagjának röghözkötöttségét. A havidíj nélküli előfizetéses csomaggal az ország egész területéről, egész nap egységesen 7,90 forintos percdíjjal hívhatók a belföldi vezetékes telefonszámok.

0

HDTV-felbontású filmeket is műsorra tűz szerda óta a német Pro7 és Sat.1

2005. október 28. 11:51

[X-bit labs] A német ProSieben és a Sat.1 kereskedelmi csatornákon szerda óta már nagyfelbontású, HDTV formátumban közvetített adással is találkozhatnak a nézők, így kijelenthető, hogy megkezdődött Európában is a HDTV hódítása. Elsőként a most hétvégén műsorra tűzött Különvélemény című Tom Cruise filmet nézhetik meg a megfelelő vevőberendezéssel és TV-készülékkel rendelkező televíziónézők.

0

Beindult a következő generációs Pentiumok sorozatgyártása

2005. október 28. 10:00

Az Itanium késésével és a Xeon-terméktervek átdolgozásával kapcsolatos rossz hírek után jó hírek az Intel háza tájáról: a vállalat oregoni D1C chipgyártó üzemében megkezdőtött a Presler és Cedar Mill kódnevű, 65 nanométeres csíkszélességű Pentium processzorok sorozatgyártása. A Presler két, a Cedar Mill pedig egy magot tartalmaz. A vállalat tervei szerint az első 65 nanométeres mobil processzor, a kétmagos Yonah is sorozatgyártásba kerül még az idén.

0

Európának több hálózati szakemberre lesz szüksége

2005. október 27. 14:24

A Cisco Systems megbízásából készített IDC-tanulmány szerint 2008-ra a hálózati technológiával foglalkozó szakemberekből Európa-szerte közel félmilliós hiány várható, vagyis az ilyen állások több mint 15 százaléka lesz betöltetlen. A felmérés azt találta, hogy a munkaerőhiány mindenekelőtt a kelet-európai országokat, azok közül is elsősorban a nem EU-tagállamokat fogja súlyosan érinteni.

0

Motorola RAZR V3: a telefonok sztárja, a sztárok telefonja

2005. október 27. 13:34

Noha a világpiacon a Nokia a legnagyobb mobiltelefon-szállító, az Egyesült Államokban toronymagasan a Motorola vezeti az eladásokat -- derül ki az NPD Group harmadik negyedéves jelentéséből. Az USA-ban a harmadik negyedévben összesen 31,6 millió készülék talált gazdára, ez a második negyedévhez képest 7 százalékos, éves szinten 30 százalékos növekedést jelent.

0

Minden hibás iPod Videót kicserél az Apple

2005. október 27. 12:12

[AppleInsider] Valószínűleg meg kívánja előzni a nanóval kapcsán lenyelt keserűpirulák beszerzését az Apple, ugyanis arra kérte értékesítési és szervízpartnereit, hogy a hiba eredetére való tekintet nélkül cseréljék ki azokat az ötödik generációs iPod lejátszókat, melyeket a felhasználók valamilyen hardverhibára utaló jellel visszahoznak. Az ötödik generációs jelölés az Apple nemrég bemutatott, videolejátszásra is képes audiolejátszóját illeti.

0

Száz magyar lakosra 90 mobiltelefon-előfizetés jut

2005. október 27. 11:19

Szeptemberben a három magyarországi mobilszolgáltató ügyfeleinek száma 53 ezerrel 9 millió 74 ezerre emelkedett -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. Az iskolakezdés havának végére Magyarországon a 100 főre jutó mobil-előfizetések száma 90-re nőtt.

0

Négymagos processzor a Fujitsu tervezőasztalán

2005. október 27. 10:53

[News.com/HWSW] A Fujitsu a Fall Processor Forum rendezvényen bejelentette Sparc64 VI+ chipjét, amely várhatóan 2008-ban jelenik meg, legalább 2,7 GHz-en működik és már négy magot tartalmaz. A 460 mm 2 méretű lapkát a Fujitsu maga gyártja majd, 65 nanométeres technológiával.

0

Felére esett vissza az Amazon profitja

2005. október 27. 10:18

Közel felére csökkenő profitról számolt be az internetes gazdaság egyik ikonja, az Amazon. A vállalat egy év alatt ugyan 1,5 milliárd dollárról 1,9 milliárd dollárra növelte negyedéves bevételét, de nyeresége 54 millió dollárról 30 millióra, részvényenként 7 centre esett vissza. Elemzők átlagosan 9 centes profitot vártak, amelyet a vállalat el is ért volna, ha egy szabadalombitorlási per lezárásaként nem kellett volna 40 millió dollárt kifizetnie.

0

Falra akasztható, lapos, nagyfelbontású képet vetítő projektor az LG-től

2005. október 26. 16:31

Az LG Electronics bemutatta a világ első különleges optikai lencserendszert tartalmazó, falra szerelhető, lapos HD-projektorát. Az impozáns és modern külsejű AN110 falra akasztható, akár egy egyszerű képkeret, ugyanakkor a világ egyik legjobb minőségű HD (nagy felbontású) képét jeleníthetjük meg vele.

0

Jövő nyáron jönnek az Optware holografikus optikai lemezei

2005. október 26. 15:45

[CDR Info] A japán Optware bejelentette, hogy egy éven belül, már jövő nyáron elérhetők lesznek első generációs holografikus optikai lemezei, melyeket Holographic Versatile Disc (HVD) néven lehet majd megvásárolni az Egyesült Államokban. A japán cég OPTWARE Corporation of America Inc., néven egy egyesült államokbeli leányvállalatot is létrehozott, mely a következő generációs optikai formátum népszerűsítését végzi majd.

0

Intel alaplap ATI chipkészlettel

2005. október 26. 11:38

[X-bit labs] Meglepetést tartogat az Intel egyik új alaplapja: az eddig kizárólag saját fejlesztésű chipkészletet használó óriás legújabb terméke ATI RADEON XPRESS 200 lapkakészletre épül. Az Intel Desktop Board D101GGC alaplap az Intel Essential sorozathoz tartozik, elsősorban asztali gépekben, kisebb munkaállomásokban lehet felhasználni a rendszer alapjaként.

0

Vezeték nélküli hálózati vezérlő a Canon digitális fényképezőgépében

2005. október 26. 09:49

[Engadget] A Nikont és a Kodakot követően a piac másik nagy szereplője, a Canon is bejelentette Wi-Fi vezérlővel ellátott, vezeték nélküli kapcsolódásra képes digitális fényképezőgépét. A kompakt Powershot SD430 Wireless -- Európában Digital IXUS Wireless -- kamera 5,3 megapixeles fotók készítésére alkalmas, 2 hüvelykes kijelzővel és 3x-os optikai zoomra képes objektívvel látták el.

0

Technológiát vesz Kína az AMD-től

2005. október 25. 17:01

[CNET News] Kína Tudományos és Technológiai Minisztériuma és a Pekingi Egyetem megállapodott az amerikai AMD-vel, hogy licencelik x86-os Geode processzorának technológiáját. Az együttműködés keretében a minisztérium elősegíti a processzorgyártó kínai kapcsolatainak építését a világ legnépesebb országában, amely a második legnagyobb nemzeti piaca a személyi számítógépeknek.

0

A Xeonok terméktervét is felrúgta az Intel

2005. október 25. 16:03

[CNET News/INQ/HWSW] Az Itanium csúszásával egy időben az Intel közölte, hogy változtat a Xeon termékvonalának jövőbeli tervein. Ennek egyik elemeként törlésre került a Whitefield kódnéven fejlesztett Xeon,valamint 2008-ra vagy későbbre tolódik az Itaniumokkal közös platform is, amelyet CSI (Common Serial Interconnect) néven ismer a szakma.

0

Kiváló negyedévet tudhat maga mögött a TELE2

2005. október 25. 14:24

A TELE2 ma megjelent negyedéves jelentése szerint a cég 13 százalékos pénzforgalmi egyenleg (EBITDA) növekedést ért el 2004 azonos időszakához képest, miközben adózás utáni nyeresége az év első 9 hónapjában már meghaladta a 2 milliárd svéd koronát.

0

Intel: tovább csúszik és lassabb lesz a következő generációs Itanium

2005. október 25. 14:01

Immár hivatalos az, amelyről korábban csak iparági forrásokon keresztül lehetett tudni: az Intel ambiciózus Itanium processzorcsaládjának (IPF) következő generációs tagja, a Montecito kódnéven fejlesztett chip és leszármazottai jelentős csúszást szenvednek. A világ legnagyobb processzorgyártója szóvivőjének elmondása alapján ráadásul a helyzet, legalábbis rövid távon, még rosszabb, mint a korábban sejtett.

0

Duplázott a munkaállomás-piacon az AMD

2005. október 25. 10:03

[x-bit labs/HWSW] A szerverpiacon már 10 százalékos részesedéssel bíró AMD a munkaállomások piacán is megduplázta részesedését, de még így is csupán 2 százalékot tudhat magáénak -- derül ki a Jon Peddie Research jelentéséből. Noha az Opteronok teljesítménye meghaladja az Intel hasonló kategóriás termékeiét, az AMD elsősorban nem az Inteltől, hanem a hagyományos RISC-processzorokkal szemben tudott teret nyerni.

0

Ausztráliában is elérhető már az Apple online zeneboltja

2005. október 25. 09:45

[Engadget] A kenguruk földjét is meghódítja az Apple zeneboltja: nyáron Japánt, most, ősszel pedig Ausztráliát hódítja meg az iTunes online zeneáruház. Az online zeneboltot immáron huszonegy országban lehet elérni világszerte. Az ausztrál változat bejelentését hosszas egyeztetések előzték meg, mivel az egyik, jelentős kiadó nem akart hozzájárulni kiadványai ausztráliai licenceléséhez.

0

Jön a T-Mobile legújabb windowsos okostelefonja, az MDA Vario

2005. október 24. 15:49

[infoSyc] A Systems 2005 kiállításon ma hivatalosan is bemutatta az MDA III okostelefon utódját a T-Mobile: az MDA Vario igen kompakt kivitelben tartalmaz egy előcsúszó, teljes QWERTY billentyűzetet, 320 x 240 pixeles kijelzőt és Wi-Fi csatlakozási képességet. A HTC által gyártott, Wizard kódnevű referenciamodellre épített okostelefon kisebb és könnyebb a korábbi MDA okostelefonnál.

0

A hazai vállalatok egyre többször vásárolnak az interneten

2005. október 24. 15:39

Növekszik azon cégek aránya, akik valamilyen formában részt vesznek az elektronikus kereskedelemben -- állapítja meg a GKI Gazdaságkutató, a T-Mobile Magyarország és a Sun Microsystems Magyarország közös felmérése. Az internetkapcsolattal rendelkező, legalább 5 főt foglalkoztató vállalatok 27 százaléka rendelt meg, míg 15 százalékuk értékesített terméket vagy szolgáltatást 2004-ben az interneten keresztül, 2005-ben ez az arány 33 és 20 százalékra emelkedett.

0

Ötödével növelte szoftverlicenc-eladásait az SAP

2005. október 24. 12:16

Az SAP AG csütörtökön hozta nyilvánosságra a szeptember 30-án zárt harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzői várakozásokat. A vállalat hangsúlyozta, hogy a nagyszerű mutatókat a legfőbb vetélytárs Oracle-lel szemben nem felvásárlásokkal érte el, hanem szerves növekedéssel.

0

Okostelefonokon, tenyérgépeken is használható a Nero videokodekje

2005. október 24. 11:52

[Clubic.com] Jópár hónap várakozást követően hamarosan letölthető lesz a Nero Showtime videokodek mobil változata. A fejlesztők már a tavaszi CeBIT 2005 kiállításon és vásáron is bemutatták a hamarosan megjelenő mobil lejátszóprogramot és a hozzá tartozó kodeket.

0

Új energiatakarékos processzorcsalád a láthatáron

2005. október 24. 11:30

[News.com/HWSW] A kaliforniai P.A. Semi vállalat nagyratörő tervei szerint hamarosan olyan 64 bites processzort mutat be, amely két maggal rendelkezik, 2 GHz-en működik, maximális fogyasztása mégis mindössze 25 watt. A PWRficient processzorok alapja az IBM által kifejlesztett Power architektúra, a P.A. Semi ezt licencelte saját chipjéhez.

0

Külső, USB-s digitális tv-tunert dob piacra az X-Micro

2005. október 24. 09:37

A tajvani X-Micro Technology november végén, december elején dobja piacra legújabb kiegészítőjét, a TV-BAR nevű külső tv-tunert, mely a földfelszíni sugárzású digitális TV-adások vételére alkalmas. A kövérebb pendrive méretű tuner minden számítógéppel használható, mely USB2.0 porttal rendelkezik, és a számítógép erőforrásainak jelentősebb igénybevétele nélkül képes a tv-adások megjelenítésére a képernyőnkön.

0

Novembertől elektronikusan intézhetik ügyeiket a XIII. kerület lakosai

2005. október 24. 08:58

Budapest XIII. kerületének önkormányzata az IBM és a NetLock Kft. együttműködésével megvalósított portálrendszer segítségével az országban elsőként, már a közigazgatási eljárás rendjéről szóló új törvény hatályba lépésének napjától számos ügytípus esetében lehetővé teszi a lakosság számára az elektronikus ügyintézést.

0

A LightScribe feliratozásnak állít ellenfelet a Yamaha és a Fuji Photo Film

2005. október 21. 15:09

Nem törhet be a piacra egyetlen ötletes technológia sem anélkül, hogy valaki gyorsan konkurenciát ne állítana neki: a CD- és DVD-írók piacáról jóideje kiszállt Yamaha és a Fuji Photo Film Co., Ltd. közösen fejlesztette ki és mutatta be a LightScribe ellenfelét, a Labelflash névre keresztelt technológiát. A Labelflash a LightScribe-tól eltérően nem a CD és DVD-lemezek matricázható oldalát használja.

0

Új változata jelent meg a PeopleSoft és TimesTen alkalmazásoknak

2005. október 21. 09:49

Az Oracle bemutatta a PeopleSoft Enterprise Supplier Relationship Management (SRM), a PeopleSoft Enterprise Supply Chain Management (SCM), valamint a PeopleSoft Enterprise Financial Management új, 8.9-es verzióit Az új termékváltozatok már az Oracle Project Fusion átfogó koncepcióját tükrözik, amely az új funkciók mellett új fejlesztési útvonalat is kijelöl a következő generációs vállalati alkalmazásokhoz.

0

Hétszeresére nőtt a Google profitja

2005. október 21. 09:05

[WSJ/HWSW] Kétszeres bevétel mellett hétszeres nyereséget ért el a harmadik negyedévben a Google. A vállalat túlteljesítette az elemzői várakozásokat, ennek köszönhetően részvényeinek árfolyama 11 százalékkal ugrott meg és 335 dollár fölé emelkedett.

0

Megjelent az eddigi legveszedelmesebb mobilvírus

2005. október 20. 16:11

Az F-Secure a Symbian operációs rendszert futtató mobiltelefonokat megfertőző CommWarrior vírus egy új, szabadon terjedő változatát észlelte. Az F-Secure kutatói szerint a CommWarrior.C az eddig felfedezett legveszélyesebb mobilvírus.

0

Egyre nagyobb elektronikus papírok születnek az E-Ink és az LG.Philips műhelyeiben

2005. október 20. 12:14

[Engadget] Az E-Ink és az LG.Philips egyre nagyobb méretű elektromos papírt képes legyártani: közös fejlesztésük eredményeként a legújabb működő prototípus már 10,1 hüvelykes, azaz 25, 6 cm-es képátlóval rendelkezik. Ez a méret már megfelelő lehet ahhoz, hogy a papírvékony kijelző segítségével elektromos könyveket, magazinokat hozhassanak létre.

0

Újra növekedési pályán az eBay

2005. október 20. 11:29

Noha az eBay forgalma és nyeresége is jelentősen növekedett a legutóbbi negyedévben, a vállalat részvényeinek árfolyama csökkent, ugyanis a 2006-os kilátások alulmúlták az elemzői előrejelzéseket.

0

A Motorola tarol a Razr V3-mal

2005. október 20. 10:22

A Motorola negyedéves eredményei látványosan javultak, ahogy nőtt a kereslet a vállalat mobiltelefonjai iránt. A szupervékony Razr V3 továbbra is az eladási listák élén áll, noha már több mint egy éve kapható.

0

Új divatmobilok a Nokiától

2005. október 19. 13:18

A Nokia ma három újabb, a divat által megihletett mobiltelefont mutatott be, a Nokia 7360, a Nokia 7370 és a Nokia 7380 készülékeket. A LAmour sorozat tagjai kézművességre és a régiségekre utaló jegyeket viselnek.

0

Saját állománycserélőt indított útjára a DivX Networks

2005. október 19. 13:09

Hivatalosan is elérhető már a DivX Networks saját fejlesztésű, egyelőre csupán bétaverzióban létező, Project Neon néven ismert állománycserélő alkalmazása . A Neon segítségével multimédiás állományainkat, zenéinket, videóinkat, képeinket oszthatjuk meg ismerőseinkkel, közeli hozzátartozóinkkal, vagy akár az interneten bárkivel, bárhol is érje el a világhálót.

0

Erős képet mutatnak a PC-szállítások

2005. október 19. 12:53

[Associated Press] A harmadik negyedévben 17 százalékkal több személyi számítógépet szállítottak le világszerte, mint egy évvel korábban, derült ki az IDC és a Gartner piackutató vállalatok legfrissebb jelentéseiből. A világ legnagyobb PC-forgalmazója továbbra is a Dell, amely nagyjából a piaccal együtt bővült a legutóbbi három hónapban, párban a Hewlett Packarddal.

0

Távolabbra lát a Trust új Bluetooth adaptere

2005. október 19. 11:09

A Trust új, már a 2.0-ás szabványnak megfelelő Bluetooth adaptert dob piacra, mely kevesebb energiafogyasztás mellett távolabbra lát, illetve gyorsabban továbbítja az adatokat, mint a korábbi változatok. Az EDR technológiát is támogató Bluetooth 2.0 adapter akár háromszor gyorsabb is lehet, illetve 100 méteres hatótávolságon belül is kommunikálhat vezeték nélkül.

0

Novemberben kerül piacra az Iomega multimédiás külső merevlemeze

2005. október 19. 10:36

[HWW] Novemberben kerül piacra az Iomega legújabb multimédiás merevlemeze, a ScreenPlay Multimedia Drive , mely nem csupán az adatok tárolására és hordozására, hanem lejátszására, megjelenítésére is alkalmas. A készülék nem csak fotókat és zenéket képes a hangszórókra és képernyőre varázsolni, hanem a 60 gigabájtos merevlemezre másolt videók lejátszására is alkalmas.

0

Skype frissítésként terjed e-mailben egy trójai

2005. október 19. 10:11

[Clubic.com] A trójaikat terjesztők minden eszközt bevetnek, hogy a kártékony kódot bejuttathassák a felhasználók gépeire. Nem riadnak vissza attól sem, hogy a legnépszerűbb programokkal kapcsolatos eszközöket is kiaknázzák, ennek köszönhetően a MessageLabs tegnap egy olyan trójait észlelt, mely e-mailben érkezik, és a közkedvelt Skype internettelefon-szoftver legújabb frissítésének hazudja magát.

0

Meglepte az elemzőket az IBM hatékonysága

2005. október 18. 16:22

[Associated Press] Az elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről adott számot a világ legnagyobb informatikai vállalata, az IBM. A harmadik, szeptember 30-án zárult negyedév során a Kék Óriás 1,52 milliárd dollár adózás utáni eredményt, azaz részvényenként 94 centet ért el 21,5 milliárd dolláros forgalom mellett, amely alacsonyabb volt a tavalyinál.

0

Egy terabájtnyi adatot bízhatunk a Maxtor külső adattárolójára

2005. október 18. 13:57

[Clubic.com] A Maxtor versenyre kel a külső adattároló eszközöket kínáló gyártókkal: a francia LaCie-hez hasonlóan több merevlemezt tartalmazó, külső adattároló tömböket dob piacra, melyek RAID0 és 1 kivitelben szolgálhatják ki a nagy háttérkapacitás mellett jelentkező sebesség, avagy biztonság iránti igényeinket.

0

Kilenc tagállamot figyelmeztetett Reding infotársadalmi biztos

2005. október 18. 12:32

Az Európai Bizottság a múlt héten hivatalos figyelmeztetésben részesített 9 tagállamot, mivel úgy találta, azok nem felelnek meg a közösség telekommunikációt érintő követelményeknek. Hét ország azért kapott hivatalos levelet Brüsszelből, mert még mindig nem nyújtottak be egyetlen, az elektronikus kommunikáció uniós szintű szabályzásához szükséges piaci jelentést sem, ami egyébként kötelező lett volna.

0

Harmadik generációs hálózatokat is támogat a Sony Ericsson legújabb Walkman telefonja

2005. október 18. 10:57

Sikert sikerre halmoz a Sony Ericcson: a K750 és a W800 után vélhetően a vállalat legújabb, harmadik generációs Walkman telefonját, a W900i készüléket is el fogják kapkodni a vásárlók az üzletekből. A 3G-s hálózatokat támogató, videotelefonálásra is képes, két kamerával szerelt W900i az S700 mintájára elforgatható billentyűzettel, 2 megapixeles fő kamerával és a W800-nál megismert nagyszerű Walkman szoftverrel rendelkezik.

0

Újabb frissítés a Sony hordozható konzoljához

2005. október 18. 09:57

Meglepően gyorsan reagál a hordozható PlayStation konzolban felfedezett hibákra a Sony: alig pár héttel a 2.0-ás és 2.01-es verzió megjelenését követően máris itt a 2.5-ös szoftver a játékgéphez, mely nem csak a külső -- másolt -- programok futtatását akadályozza meg, hanem új funkciókat is hoz a tulajdonosok számára.

0

A világ leggyorsabb LCD-monitora a BenQ-tól?

2005. október 18. 09:41

[Clubic.com] A BenQ november végén dobja piacra legújabb 19 hüvelykes LCD-monitorát, melynek a dobozán található érték szerint a világ leggyorsabb LCD-monitorának kell lennie. A BenQ monitora a vállalat szerint mindössze 2 millimásodperc alatt reagál egy-egy képpont változására, így kétszer gyorsabban nyitnak vagy zárnak a pixelek a jelenleg ismert leggyorsabb, 4 ms-os termékeknél.

0

Országos online népszavazás a világon elsőként

2005. október 18. 09:17

[Associated Press] Észtország lett a világ első állama, ahol az interneten is részt lehetett venni országos népszavazáson. Ugyan a választópolgároknak csak kevesebb mint 1 százaléka (9317 ember) választotta az elektronikus voksolást, a kísérlet a szakemberek szerint teljes sikert aratott.

0

VirusBuster: azonnali védelem a károkozók ellen

2005. október 17. 16:41

Az átfogó vírus- és spam védelmi megoldásokat fejlesztő VirusBuster Kft. levelezésvédelmi termékeinek most megjelent verziói már tartalmazzák a Zero-Hour Virus Outbreak Protection károkozó felismerő technológiát. Az RPD (Recurrent Pattern Detection) technológiát alkalmazó Zero-Hour Virus Outbreak Protection már a vírustámadások kezdetén képes blokkolni a károkozókat.

0

A K750 és a W800 a Sony Ericsson két sikerterméke

2005. október 17. 14:00

Nyilvánosságra hozta negyedéves pénzügyi mutatóit a Sony Ericsson. A szeptember 30-án zárult időszakban a vállalat 2,05 milliárd eurós bevétel mellett 104 millió euró nettó eredményt ért el, míg egy évvel korábban 1,67 milliárdos bevételt és 90 milliós nyereséget könyvelhetett el. A leszállított mobiltelefonok száma a negyedévben elérte a 13,8 milliót, ez 29 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

0

Több mint 130 ezer notebook akkumulátort cserél ki a HP

2005. október 17. 11:19

[Neowin] A HP nagyszabású csereprogramot indít: a vállalat nem kevesebb mint 135 ezer notebook akkumulátort kénytelen kicserélni, azok ugyanis zárlat miatt anyagi kárt, égési sérüléseket, vagy még rosszabb esetben tüzet is okozhatnak. A hibás akkumulátorok közül 85 ezer az Egyesült Államokban került a vásárlókhoz, míg 50 ezer hibás energiaforrás a világ más tájain találhatott gazdára.

0

Az AOpen már novemberben szállítja PC-s Blu-Ray meghajtóit

2005. október 17. 11:04

[Neowin] Valóban ajtónkon kopogtathat hamarosan az egyik következő generációs DVD-jelölt, a Blu-Ray: a tajvani AOpen bejelentette, hogy már novemberben piacra kerülhetnek a vállalat első generációs, külső kivitelű és PC-be építhető meghajtói. Az első Blu-Ray optikai meghajtók november végén debütálhatnak a távol-keleten.

0

Víz hűti az EVGA.com új videokártyáját

2005. október 17. 10:39

[x-bit labs] Vízhűtéses videokártyát jelentett be az EVGA.com, a GeForce 7800 GTX chipre épülő Black Pearl hűtése a vállalat szerint közel hússzor hatékonyabb, mint egy hűtőbordával és ventilátorral ellátott kivitelé, ráadásul szinte teljesen zajtalan. A hússzor hatékonyabb hűtés ellenére a grafikus chip órajelét a gyári specifikációhoz képest csak 60 MHz-cel, 490-re emelte meg az EVGA.com, a 256 megabájtnyi GDD3 memória pedig 1,2 GHz helyett 1,3 GHz-en ketyeg.

0

A Samsunggal közösen fejleszt tükörreflexes digitális fényképezőgépet a Pentax

2005. október 17. 10:19

[News.com] A főként analóg fényképezőgépeiről ismert Pentax és a Samsung Electronics bejelentette, hogy a jövőben közös vállalat keretein belül lépnek tovább a tükrörreflexes digitális fényképezőgépek piacára. A közös vállalatnak köszönhetően ezek a kamerák olcsóbbak lehetnek a konkurens modelleknél, amellett, hogy költséget és erőforrást spórolnak meg mindkét vállalatnak.

0

Minisztériumi ámen az Adobe-Macromedia ügyletre

2005. október 17. 10:10

Az Adobe és a Macromedia bejelentették, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium nem ellenzi a két vállalat összeolvadását. Emlékezetes, hogy a Minisztérium júliusban szigorú vizsgálatot indított az Adobe és a Macromedia tervezett ehgyesülésének ügyében és mindkét cégtől részletes információkat kért be a webszerkesztő és grafikus alkalmazásaikról.

0

Szeptemberben az AMD lenyomta az Intelt

2005. október 17. 09:41

Szeptemberben az Egyesült Államok kiskereskedelmi piacán értékesített asztali PC-k több mint fele AMD processzort tartalmazott, ez történelmi jelentőségű tett a vállalat történetében.

0

Linuxon készül a Halo mozifilm

2005. október 17. 09:03

[bink.nu/HWSW] A Microsoft Halo akciójátékán alapuló mozifilm meglepő módon Linux operációs rendszer segítségével készül, ugyanis a gyártási munkálatokkal megbízott, izlandi Weta Digital a nyílt forrású Red Hat variáns, a Fedora köré építette fel renderfarmját.

0

Megnyitotta új processzorgyárát az AMD

2005. október 14. 13:54

A mai napon az Advanced Micro Devices (AMD) megnyitotta új, korszerű félvezetőgyárát, a Fab36-ot. Az új üzem szintén a németországi Drezdában épült fel, ahol az amerikai vállalat jelenlegi egyetlen processzorgyára, a Fab30 is található. Az első ásócsapástól kevesebb mint két éven belül átadásra kerülő második üzemmel nemcsak az AMD processzorgyártási kapacitása ugrik két és félszeresére, hanem az egyes gyártástechnológiák bevezetésének kockázata is mérséklődik.

0

Vigyázz hova lépsz, a notebookod figyel!

2005. október 14. 13:20

[News.com] Finn kutatók az eddigiektől merőben eltérő módszert fejlesztettek ki a hordozható készülékek, például notebookok vagy mobiltelefonok ellopása ellen. A VTT kutatólaboratórium mérnökei egy olyan berendezést alkottak, amely a hordozójuk járásából eredő mozgásokat ismeri fel és tárolja.

0

A videojátékok piacán is kipróbálja magát Steven Spielberg

2005. október 14. 11:18

[WSJ/HWSW] Steven Spielberg filmrendező és az Electronic Arts játékkiadó három közös alkotás elkészítéséről állapodott meg. A szerződés értelmében Spielberg az EA Los Angeles-i fejlesztőcsapatával együttműködve dolgozik majd a három teljesen új játék kialakításán, beleértve mind a történetet, mind a látványt. Hogy pontosan milyen játékok készülnek Spielbeg közreműködésével, arról egyelőre nem esett szó. Az együttműködés gyümölcsei csak évek múlva várhatók.

0

Kilenc változatban érkezik a Montecito magos Itanium

2005. október 13. 15:29

[News.com/HWSW] Az Intel tervei szerint összesen kilenc különféle változatban jelenhet meg a Montecito kódnevű, új generációs Itanium processzor. Az egyes verziók az órajelben, a gyorsítótár méretében, a front side busz órajelében, valamint a magok számában különböznek egymástól. Noha a Montecito az első kétmagos tagja az Itanium sorozatnak, a vállalat egymagos változatot is készít majd.

0

Új nevek, új ternyérgépek a Palmtól

2005. október 13. 12:16

[News.com] A közelmúltban windowsos tenyérgépet bemutató, régi nevét újra felvevő Palm frissítette Zire és Tungsten termékvonalait, egyben elvetette ezeket a régen használt neveket. A Zire helyett csupán Z, a Tungsten helyett pedig TX jelöléssel látják el a jövőben a kéziszámítógépeket, a kaliforniai vállalat azonban továbbra is megtartja a Treo és Lifedrive neveket.

0

Egységes licencelési konstrukció segítheti az európai online zeneboltok megjelenését

2005. október 13. 11:05

Az Európai Unió egységes licencet vezetett be azon vállalatok számára, akik interneten keresztül szeretnének zenét értékesíteni. Bár az Unióban elérhető fogyasztók száma lényegesen magasabb az amerikainál, az online zeneboltoknak nem érte meg megjelenni a kontinensen, ugyanis minden országban külön jogi tárgyalásokat kellett folytatniuk, ami idő- és pénzigényes folyamat.

0

Kétméteres magasságból is leejthető a Freecom hordozható merevlemeze

2005. október 13. 09:56

Hamarosan itthon is megvásárolható lesz a Freecom legújabb, a berlini IFA szórakoztatóelektronikai vásáron is bemutatott hordozható adattárolója. A hordozhatóság, a rugalmasság és sebesség manapság döntő tényező az iparág szereplőinek hétköznapi életében is. Az adatok értékes és érzékeny tőkét jelentenek, ami különösen a hordozható felhasználás esetén megköveteli a lehető legjobb védelmet adataink szükséges biztonsága érdekében.

0

Rekordokat döntött az AMD processzorainak forgalma

2005. október 12. 12:48

Publikálta harmadik negyedéves eredményeit a világ második számú processzorgyártójaként jegyzett Advanced Micro Devices, közismertebb nevén AMD. A vállalat a processzor-üzletág rekordmértékű növekedéséről számolt be, ami elsősorban a kétmagos Opteron processzorok és a hordozható számítógépekbe szánt Turion 64 lapkák kedvező piaci szereplésének tudható be -- mondta el Hector Ruiz elnök-vezérigazgató.

0

Vezeték nélküli internettelefon a Linksystől

2005. október 12. 12:46

[Clubic.com] A Cisco SOHO-piaci, azaz kisebb vállalatok és otthoni felhasználók számára termékeket fejlesztő divíziója, a Linksys hamarosan saját fejlesztésű, Skype-kompatibilis internettelefonnal lép piacra. A hagyományos vezeték nélküli telefonnak álcázott készüléket, a CIT200 típusjelzésű VoIP-telefont a PC-hez kell csatlakoztatni USB felületen keresztül, a többi hasonló funkciójú készüléknek megfelelően.

0

Együttműködhet az MSN és a Yahoo Messenger

2005. október 12. 08:57

[Clubic.com] Számos amerikai forrás, többek között a Wall Street Journal is tudni véli, hogy a Microsoft és a Yahoo hamarosan egy igen fontos bejelentést tesz a vállalatok által fejlesztett azonnali üzenetküldő szoftverekkel kapcsolatosan. Sajtóértesülések szerint a két cég már azon dolgozik, hogy üzenetküldő szoftvereik együttműködhessenek, hálózataik átjárhatóak legyenek.

0

Nem csillapodik az Oracle vásárlási láza

2005. október 11. 13:39

Az Oracle bejelentette, hogy megvásárolta a finnországi központú Innobase OY vállalatot, az InnoDB nevű, nyílt forráskódú licenccel terjesztett tranzakciós adattárház-technológia kifejlesztőjét. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

0

Börtönre ítéltek két huszonéves brit crackert

2005. október 11. 13:18

[TIMES] Két huszonéves férfit ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Nagy-Britanniában, akiknek közük volt egy évekkel ezelőtti féregvírus terjedéséhez. Az angol és amerikai szálakkal is rendelkező járvány a nyomozás adatai alapján készült becslés szerint mintegy 38 ezer számítógépet érintett. A fertőzés nem okozott számottevő kárt, ugyanis a bűnbanda tevékenységét azelőtt sikerült leállítani, mielőtt bármit tettek volna az irányításuk alá vont gépek tömegével.

0

Hitelkártyás fizetési megoldással erősít az eBay

2005. október 11. 12:45

Az eBay 370 millió dollárért megvásárolná a VeriSign által üzemeltetett online fizetési rendszert, amely lehetővé teszi kisvállalatok számára hogy weboldalukon hitelkártyával is lehessen fizetni a termékekért, szolgáltatásokért. a VeriSign állítása szerint a rendszer tavaly mintegy 40 milliárd dolláros forgalmat bonyolított. Az eBay várakozásai szerint a tranzakciós megoldás jövőre már 100 millió dollár bevételt termelhet.

0

Rekord adatsűrűségű tányérokra épül a Seagate új merevlemezcsaládja

2005. október 11. 12:10

[Clubic.com] Új merevlemezcsaládot jelentett be a Seagate. A Barracuda 7200.9 merevlemezek a korábbi modellekkel ellentétben nem csak nagyobb kapacitással lesznek kaphatók, hanem a legkisebb, 40 gigabájtos mérettől indulva egészen a fél terabájtos (500 gigabájtos) kapacitásig bezárólag választhatunk majd közülük. Az új család tagjai 2, 8 vagy 16 megabájtnyi gyorsítótárral lesznek kaphatók, igaz a legnagyobb méretű cache csak a 300, 400 vagy 500 gigabájtos kapacitású, SATA merevlemezeknél lesz elérhető.

0

Feliratozható, LightScribe kompatibilis lemezek a hazai polcokon

2005. október 11. 11:12

Itthon is kaphatóvá váltak a Philips feliratozható CD- és DVD-lemezei: a LightScribe-kompatibilis készülékekhez végre gravírozható lemezek is vásárolhatók a számítástechnikai üzletekben, illetve a nagy áruházláncokban is. Az írók segítségével feliratozható, 52x-es sebességgel írható, 80 perces Philips CD-lemez ajánlott ára bruttó 299 forint, míg a 8x-os sebességgel írható, LightScribe kompatibilis DVD+R lemez 499 forintos bruttó áron vásárolható meg.

0

Kereskedelmi 3G szolgáltatás a Pannon GSM-nél is

2005. október 10. 14:34

A T-Mobile augusztus végi indítását követően ma a Pannon GSM is elindította kereskedelmi 3G szolgáltatását. A a vezető mobil szélessáv-szolgáltató kínálatában a videotelefonálás december 31-ig továbbra is ingyenesen használható majd, ezt követően hálózaton belül percenként 90 forint, hálózaton kívül 110 forint lesz a nap bármely szakában. A Pannon GSM ügyfelei június 15-e óta nyilvános teszt keretében próbálhatták ki a 3G-rendszert.

0

Túl olcsó az Apple iPod nano?

2005. október 10. 14:14

Versenyügyi hatóságok vizsgálhatják meg az Apple és a Samsung megállapodását, amelynek keretén belül a koreai chipgyártó flash memóriát szállít az Apple iPod nano készülékekbe. A koreai vállalatok azt állítják, hogy a Samsung a piaci árnál olcsóbban adja flash memóriachipjeit az Apple-nek, így az rendkívül olcsón kínálhatja az iPod nanót és ellehetetleníti a versenyt.

0

A levelezés és a keresés megy a legjobban a magyar netezőknek

2005. október 10. 13:37

A magyar internetezők saját bevallásuk könnyedén küldenek e-mailt és találják meg a világhálón a számukra fontos információkat, ugyanakkor egy honlap elkészítése már nehézséget okoz számukra és angolul is kevesen tudnak.

0

Tranzakciókezelési világrekordok AMD Opteron processzorokkal

2005. október 10. 13:21

Új tranzakciófeldolgozási világrekord született, amelyet a HP legújabb Opteron-alapú ProLiant szerverei értek el. A valósidejű tranzakciókezelés (online transaction processing, OLTP) alatti teljesítmény bemérését célzó TPC-C tesztben a kétmagos 2,4 GHz-es Opteron chipekre épülő HP ProLiant DL585-G1 a négyutas (itt foglalat) x86-os kiszolgálók között először törte át a 200 ezres ponthatárt.

0

Az IBM-től igazolta le európai vezetőjét a Novell

2005. október 7. 12:48

A Novell bejelentette Thomas Francese kinevezését a Novell európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régiójának elnökévé. Francese, a technológiai iparban 30 éves tapasztalattal rendelkező szakember közvetlen beosztottja lesz Ron Hovsepiannek, a Novell globális tevékenységéért felelős ügyvezető alelnökének és elnökének. Thomas Francese emellett tagja lesz a Novell globális vezető testületének is.

0

Jövő tavasszal jönnek a Panasonic számítógépekbe szerelhető Blu-Ray meghajtói

2005. október 7. 12:27

[ExtremeTech] A Panasonic jövő év tavaszán dobja piacra első PC-kbe szerelhető multiformátumú Blu-Ray-íróit, melyek nem csak az egyrétegű, 25 gigabájtos lemezek kezelésére lesznek képesek, hanem megbirkóznak majd a kétrétegű, 50 gigabájtos kapacitású médiákkal is. A januárban sorozatgyártásba kerülő 5 és 1/4 hüvelykes modelleket márciusban követik a notebookokba szánt rögzítők, melyek pár hónappal később lesznek bárki számára elérhetők.

0

Japán: Linuxra fel!

2005. október 7. 11:45

[The Nihon Kezai Shimbun/HWSW] A japán Belügyi és Kommunikációs Minisztérium egyik tisztségviselőjének elmondása szerint a szigetország útmutatót dolgoz ki kormányzati hivatalok számára, amely a nyílt forráskódú szoftverekkel, így például a Linuxszal kapcsolatban ad tájékoztatást. A Nihon Keizai Shimbun napilap szerint a japán kormányzat a beszerzési költségek csökkenését, és az informatikai rendszerek biztonsága fokozásának lehetőségét látja a Linux alkalmazásában, ezenkívül nyomás alá helyezi a Microsoftot is árai csökkentésére.

0

Növekedő veszteség az ATI-nál

2005. október 7. 10:54

Látványosan növekedett az ATI Technologies negyedik negyedéves vesztesége, az augusztus 31-én véget ért időszakban a vállalat 470 millió dollár bevétel mellett 104 millió dollár, azaz részvényenként 41 centes deficitet volt kénytelen elkönyvelni. A megelőző negyedében az ATI 530 milliós bevétel mellett 29 millió dolláros veszteségről számolt be. A PC-s termékek forgalma 18 százalékkal esett vissza, köszönhetően az X1000 termékcsalád késésének.

0

Ausztráliában legális a PlayStationök buherálása

2005. október 7. 09:17

[Associated Press/HWSW] Az ausztrál legfelsőbb bíróság ma mondta ki egyhangúlag, hogy a kontinensország törvényeivel nem ellenkezik a Sony PlayStation konzolok ún. chippelése. Az indoklás szerint a módosítás nem csak illegális másolatok lejátszására lehet alkalmas, hanem külföldön beszerzett, más régiókóddal ellátott legális játékok futtatását is megoldja.

0

Beépített merevlemezes, DVD-írós, vezeték nélküli médiacenter az LG-től

2005. október 7. 09:13

[infoSync] Az Egyesült Államokban már kapható az LG legújabb médiacentere, univerzális felvevő-lejátszója, mely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is képes megmutatni számítógépen tárolt videóinkat és képeinket, illetve lejátszani zenéinket. A készülék szoftvere támogatja a Microsoft digitális programkalauzát is.

0

Kicsiben a legnagyobb: teljes HD-felbontású, 50 hüvelykes plazmakijelző a Panasonictól

2005. október 6. 15:25

A tokiói Makuhari vásárközpontban tartott Ceatec Japan 2005 rendezvényen mutatta be legújabb plazmatelevízióját a Panasonic, mely 50 hüvelykes képátló mellett nyújt 1080 soros, progresszív, teljes HD-felbontást. A Panasonic prototípusa a világ legkisebb plazmatelevíziója, mely 1920 x 1080 pixeles felbontásra képes. Az egyes pixelek mérete kisebb, mint 0,8 mm.

0

Következő generációs Xeon chip az orosz IDF-en

2005. október 6. 14:35

[Digitimes/HWSW] A tajvani Digitimes értesülései szerint a jövő héten Moszkvában megrendezendő Intel Developer Forumon (IDF) bemutatásra kerül a jövő év elején megjelenő processzor, a Sossaman. A Sossaman a notebookokba szánt Yonah alacsony fogyasztású, vékony kivitelű rack vagy blade szerverekbe szabott változata, ahova a NetBurst mikroarchitektúrára épülő Xeonok keze fogyasztás terén nem ér el.

0

Bukás a Motorola és az Apple közös fejlesztésű mobiltelefonja

2005. október 6. 12:18

A vártnál jóval kevéssé sikeres a Motorola és az Apple koprodukciójában készült Rokr zenetelefon, amely szeptember elején került a piacra. A Piper Jaffray elemzőcég jelentése szerint a terméket hűvösen fogadta a piac, a sajtóban is többnyire negatív vélemények jelentek meg, sokaknak nem tetszett a készülék megjelenése, magas ára, valamint hogy legfeljebb 100 dal tárolását teszi lehetővé attól függetlenül, hogy mekkora memóriakártyát tesz bele a felhasználó.

0

Megnyitotta online boltját az Albacomp

2005. október 6. 11:46

Az Albacomp megnyitotta internetes boltját, az Albacomp Digital Home webáruházat, ahol a a vállalat által forgalmazott számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai és irodatechnikai termékek érhetők el: notebookok, PC-k, monitorok, valamint Panasonic és Yamaha márkájú szórakoztatóelektronikai termékek.

0

Két év múlva jöhetnek az 1 GHz-es tenyérgépek

2005. október 6. 10:48

[Clubic.com] Az elsősorban hordozható kézi számítógépek, illetve mobiltelefonok számára processzorokat fejlesztő-tervező ARM bejelentette, hogy 2008-ban elkészülhet a vállalat Cortex-A8 kódnevű processzora, mely már 1 GHz-es frekvencián működik majd. A processzor számítási teljesítménye 2 milliárd művelet lesz másodpercenként, mindössze 300 mW fogyasztás mellett. Ezt a processzort 65 nanométeres gyártástechnológiával készíttetné el az ARM.

0

Egy kézben a Maya és a 3D Studio szoftverek

2005. október 6. 10:16

[Neowin] A grafikai és tervező-szoftvereiről ismert Autodesk bejelentette, hogy 182 millió dollár készpénzért felvásárolta az Aliast, a Maya 3D-grafikus szoftvert fejlesztő céget. Mivel az Autodesk tulajdonában van a 3D Studiót fejlesztő Discreet is, így egyetlen kézbe kerül a piac két meghatározó 3D-modellező szoftvere.

0

BIG FISH portálmegoldások a FreeSoft kínálatában

2005. október 5. 13:56

A FreeSoft Rt. BIG FISH márkanév alatt öt új online megoldást jelentett be. A FreeSoft által közvetlenül értékesített, dobozos termék és szolgáltatás formájában is elérhető új portálmegoldások az év elején felvásárolt két cég, a BIG FISH és a MoolTech mobil- és webes technológiáira épülnek. A FreeSoft új BIG FISH termékcsaládját öt megoldás (Portal, e-Shop, Sales Force, Mobil Promo, Mobil Content) alkotja.

0

A Gyűrűk Urát jegyző Peter Jackson lesz a Halo mozifilm producere

2005. október 5. 09:41

A Microsoft hatalmas neveket szerződtetett a Halo akciójátékon alapuló mozifilm mellé: a vállalat bejelentette, hogy a Gyűrűk Urát és a bemutatásra váró King Kongot rendező Peter Jackson és társa, Fran Walsh lesznek a film producerei. A Halo speciális effektjei ennek megfelelően Jackson saját cégének égisze alatt, a Weta műhelyeiben készülnek majd el.

0

Jövő héten jön a videolejátszós iPod?

2005. október 5. 09:01

Az AppleInsider megbízható forrásokra támaszkodva tudni véli, hogy az Apple Computer már megkezdte a videolejátszós iPod gyártatását, melyet a spekulációk szerint a jövő héten mutatnak be, a vállalat negyedik negyedéves eredményeivel együtt. Az új lejátszóban egy 60 gigabájtos merevlemez kap majd helyet e források szerint, és néhány milliméterrel vékonyabb lesz a jelenlegi iPod Photo modelleknél.

0

Boltokban a Samsung EISA-díjas merevlemezes médialejátszója

2005. október 5. 08:49

Már itthon is kapható a Samsung új MP3 lejátszója, melyet idén az EISA tagok Európa legjobb merevlemezes médialejátszójának választottak. Az YH- J70 médialejátszó, mely MPEG4 formátumú mozgó- és állóképet is lejátszik, használható diktafonként, rádiót is hallgathatunk rajta vagy adatrögzítésre is igénybe vehetjük háttértárát.

0

Internet a tengeren

2005. október 4. 15:20

Az Ericsson és a SeaMobile hároméves szerződést írt alá, amelynek értelmében a vállalatok együttműködnek vezeték nélküli hang- és adatátviteli szolgáltatások tengeri biztosításában. Az Ericsson szállítja majd a teljes vezeték nélküli hálózatot, illetve a hálózatfigyelési és -bevezetési szolgáltatásokat. Ez lehetővé teszi majd a SeaMobile számára, hogy tengerjáró hajók, kompok, jachtok, konténerhajók, valamint a part menti kőolaj- és földgázkitermelés számára nyújtson szolgáltatásokat.

0

Elkészült a Quake 4

2005. október 4. 11:39

[Eurogamer] Elkészült a Quake 4 PC-s változatának fejlesztése, a játék otóber 18-án már a boltok polcain lehet. A Quake-sorozat történetében most először a fejlesztést nem az id Software végezte, hanem a Raven Software, bár az id irányításával. A Doom III motorjára épülő Quake 4 még az idén megjelenik Xbox 360 konzolra is, bár a premier dátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

0

Hatalmas érintőképernyővel szerelt digitális fényképezőgép a Sonytól

2005. október 4. 11:26

[infoSync] Átköltözött az érintőképernyő a Sony videokameráiból a digitális fényképezőgépekbe: a Sony legújabb DSC-N1 modellje nem csak 8 megapixeles, Super HAD CCD-érzékelővel, hanem 3 hüvelykes, hatalmas érintőképernyővel is büszkélkedhet. A Sony első érintőképernyős digitális fényképezőgépe az új vezérlési módszernek megfelelően teljesen grafikus, más megközelítésű menürendszert kapott.

0

Saját külső merevlemezt dob piacra a Fujitsu

2005. október 4. 10:25

[Engadget] Saját külső merevlemezzel bővíti kínálatát a Fujitsu, a HandyDrive néven megjelenő, kisméretű külső eszközben egy 2,5 hüvelykes merevlemezt helyeztek el. A vállalat jóideje jelen van a 2,5 hüvelykes merevlemezek piacán, sőt, második a piaci részesedést tekintve, eddig azonban egyetlen ilyen kisméretű, főként noteszgépekben használt merevlemezre alapozott hordozható terméket sem mutatott be.

0

Támogatni fogja a PDF-fájlokat az új Microsoft Office

2005. október 4. 10:12

[News.com/InformationWeek/HWSW] A Microsoft Office következő változatában a felhasználók dokumentumaikat akár PDF formátumban is elmenthetik. A Word, az Excel, a PowerPoint, az Access, a Publisher, a OneNote, a Visio és az InfoPath komponensek egyaránt képesek lesznek PDF fájlokat írni, bár a fájlok megtekintéséhez külön PDF-olvasóra lesz szükség.

0

Új mobil internetcsomagok a T-Mobile-nál

2005. október 3. 13:15

A TMobile Magyarország új mobil internetcsomagokat vezetett be október 1-től, melyek az eddig elérhetőknél kedvezőbb feltételeket biztosítanak. A nagyfogyasztók számára speciális, 1000 megabájtnyi forgalmat tartalmazó csomagot hoztak létre Net 1000 néven, 9990 forintos bruttó áron. Az internetcsomagok gyors, harmadik generációs készülékekkel és hálózaton keresztül is igénybe vehetők.

0

Mobiltelefonra cseréltetné a vezetékes telefonokat a Vodafone, itt az új Házimobil díjcsomag

2005. október 3. 11:58

Újabb díjcsomagot tett elérhetővé előfizetői számára a Vodafone Magyarország: a speciális Vodafone Házimobil tarifa esetében az ügyfél által megadott címhez a mobilszolgáltató Házimobil területet rendel, amely az adott címen lévő szolgáltatási területet foglalja magában. A szolgáltatás csak erről a területről vehető igénybe feltéve, hogy a GSM szolgáltatás műszaki és földrajzi feltételei ott adottak.

0

F-Secure védelem a boltok polcain

2005. október 3. 11:36

Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója bejelentette, hogy dobozos termékeit októbertől a hazai hipermarketekben, műszaki, irodatechnikai és multimédia áruházláncokon keresztül is értékesíti. A 265 budapesti és vidéki kiskereskedelmi üzletben egyelőre az F-Secure Anti-Virus 2005 és az F-Secure Internet Security 2005 megoldások lesznek elérhetők, az F-Secure Mobile Anti-Virus megoldás értékesítését a későbbiekben tervezik.

0

Támogatni fogja a következő 3DMark a fizikai gyorsítókártyákat

2005. október 3. 11:21

A FutureMark megállapodást kötött at AGEIA PhysX-szel a vállalat fizikai gyorítólapkájának támogatásáról, így a FutureMark közkedvelt tesztprogramjai, a 3DMark és PCMark alkalmazások is kiaknázhatják majd a kiegészítő kártya képességeit. A világ első PPU-ja (physics processing unit) tehermentesíti a processzort és segítségével a jelenleginél jóval részletesebb fizikai modellek hozhatók létre.

0

Gigabyte: memóriát merevlemez helyett!

2005. október 3. 11:12

A Gigabyte által bemutatott i-RAM egy PCI felületű bővítőkártya, amelyen négy DDR memóriafoglalat kapott helyet. Az egység Serial ATA felületen csatlakozik a PC-hez és valójában is egy Serial ATA meghajtónak látszik az operációs rendszer és más szoftverek számára. A gyártó szerint az i-RAM lényegesen gyorsabb a merevlemezeknél, a Windows XP indítása például tizenháromszor sebesebb mint egy merevlemezről.

0

A Windows Vista után lesz csak elérhető az XP harmadik szervizcsomagja

2005. október 3. 09:06

[ZDNet] Lesz harmadik szervizcsomag a Windows XP operációs rendszerhez -- közölte a ZDNettel Bernard Ourghanlian, a Microsoft France technikai és biztonsági igazgatója, megerősítve az SP3 jövő évi megjelenését. A harmadik csomag azonban az előzetes hírekkel ellentétben nem a Windows Vista debütálása előtt, hanem csak a Microsoft következő operációs rendszerének megjelenését követően lesz majd elérhető.