Szerző: Ady Krisztián

2005. január 10. 16:49

Fotók tárolására és bemutatására is alkalmas a Creative Zen Micro Photo lejátszó

[HWSW] Valóban komolyan gondolja az Apple iPod lejátszók elleni harcot a Creative: az új Zen Micro audiolejátszók mellett egy teljesen új terméket, a Zen Micro Photo-t is piacra dobja hamarosan. A Las Vegas-i CES rendezvényen is bemutatott készülék az Apple iPod Photo-hoz hasonlóan színes kijelzővel rendelkezik, melyen keresztül fotókat is lehet nézegetni.

A Zen Micro Photo 5 és 6 gigabájtos kapacitással kerül majd piacra. A mindössze 3,3 hüvelyk magas készüléken egy 1,5 hüvelyk képátlójú, energiatakarékos OLED technológiát alkalmazó, 262 ezer szín megjelenítésére képes kijelző található, melyen keresztül meg lehet tekinteni a feltöltött képeket is.

A készülékek MP3 és WMA állományok megszólaltatásán kívül beépített rádióval és diktafonnal is kényeztetik a felhasználót, és akár 12 órán át működnek egy feltöltéssel. A Creative Zen Micro Photo lejátszók 2005 második negyedévétől lesznek elérhetők körülbelül 299 és 349 dolláros, azaz 58000-68000 forintos ajánlott árakon.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról