Szerző: Ady Krisztián

2005. január 20. 11:20

Új tablet PC-ket dob piacra a Fujitsu Siemens Computers

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, ST502x sorozatú STYLISTIC tablet PC-it. A mindössze 1,56 kg súlyú táblagépek az Intel legújabb energiatakarékos, rendkívül alacsony feszültségű Intel processzorát és Centrino platformját alkalmazzák, valamint szabványos WLAN és Bluetooth csatlakozási képességekkel is rendelkeznek.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, ST502x sorozatú STYLISTIC tablet PC-it. A mindössze 1,56 kg súlyú táblagépek az Intel legújabb energiatakarékos, rendkívül alacsony feszültségű Intel processzorát és Centrino platformját alkalmazzák, valamint szabványos WLAN és Bluetooth csatlakozási képességekkel is rendelkeznek.

A kiegészítők széles körével kombinálható, ST502x sorozatú PC-k kijelzője erős napfényben is könnyen olvasható. A tablet PC-k billentyűzettel, egérrel és más perifériákkal (például DVD/RW-meghajtó) kiegészítve PC-ként is használhatók, ilyenkor csupán dokkolóállomásába kell helyezni a mobil számítógépet.

A rendszert és az adatokat strapabíró magnéziumötvözet ház védi a napi használat során fellépő sérülésektől. Az öt hardvergombbal egyedi hozzáférési kód programozható, amelyet a felhasználónak mindig meg kell adnia a rendszer indításakor. A gyakrabban használt alkalmazások és a fontosabb táblagép-jellemzők is a gombokkal indíthatók illetve aktiválhatók.

A digitális fényképek kezeléséhez beépített kártyaolvasóval rendelkezik ezért a PCMCIA slot más célokra használható. A gépen tárolt adatokat a tranzakciók biztonságát is garantáló standard TPM (Trusted Platform Module) védi az illetéktelen hozzáféréstől.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról