Szerző: Ady Krisztián

2005. január 14. 16:00

Vezeték nélküli, bluetooth-os sztereó fülhallgatókat dob piacra a Toshiba

[inofSync] A monó kimegy a divatból: a Toshiba februárban dobja piacra az Egyesült Államokban különleges vezeték nélküli fülhallgatóját, melyet felsőkategóriás notebookokhoz és fejlett kézi számítógépekhez ajánl. A sztereó fülhallgató Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül köthető össze a számítógépekkel.

A Toshiba terméke az első olyen audioeszköz, amely sztereó átvitelt hoz létre a Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével, és mellékelik is majd a vállalat felső kategóriás notebookjaihoz. A Bluetooth 1.2 szabványt támogató eszköz 10 méteres távolságon belül használható, és minden audioprofilt támogató bluetooth-os eszközhöz, így akár telefonokhoz is csatlakoztatható.

A 99 dolláros, körülbelül 19 ezer forintos ajánlott áron piacra kerülő fülhallgató hangminősége a korlátozott adatátviteli sebességből eredően nyilvánvalóan elmarad a hagyományos fülhallgatók által biztosítottól, azonban a sztereó kivitel mindenképpen előrelépést jelent a monó headsetekhez képest.

A Toshiba tájékoztatása szerint a bluetooth-os fülhallgató 8 óra folyamatos üzemre képes, miközben súlya alig haladja meg a normál fejhallgatók súlyát. A hangerő a fejhallgató jobb oldali felületén található gombokkal vezérelhető.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról