Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 21. 16:03

Napról napra nő a Firefox népszerűsége

A nyílt forrású Mozilla Firefox internetböngésző újabb és újabb felhasználókat állít maga mellé és egyre nagyobb részesedést szerez. A WebSideStory által közzétett adatok szerint az elmúlt hónap során a Microsoft Internet Explorer 90,3 százalékos népszerűségnek örvendhetett, míg a Firefox 0,9 százalékponttal növekedve 5 százalékot ért el. A WebSideStory kétszáz ország 30 millió internetezőjének adatai alapján készíti el a böngészők népszerűségi listáját.

[HWSW] A nyílt forrású Mozilla Firefox internetböngésző újabb és újabb felhasználókat állít maga mellé és egyre nagyobb részesedést szerez. A WebSideStory által közzétett adatok szerint az elmúlt hónap során a Microsoft Internet Explorer 90,3 százalékos népszerűségnek örvendhetett, míg a Firefox 0,9 százalékponttal növekedve 5 százalékot ért el. A WebSideStory kétszáz ország 30 millió internetezőjének adatai alapján készíti el a böngészők népszerűségi listáját.

Az Internet Explorert használók száma június óta folyamatosan csökken. A Microsoft böngészője tavaly nyárig folyamatosan növelte piaci részesedését, azonban azóta -- főképp a biztonsági problémák hírére -- egyre többen váltanak át a rivális szoftverekre, mint amilyen a Mozilla Firefox vagy az Opera. Júniusban egy olyan biztonsági résre derült fény, amely révén rosszindulatú felhasználók a billentyűleütések figyelésére szolgáló program távoli telepítésével akár egészen személyes, bizalmas információkat is megszerezhettek.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról