Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 5. 10:43

A francia állam védené meg a Ubisoftot a felvásárlástól?

[HWSW] Az egyik legnagyobb európai játékkiadó, a francia Ubisoft nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Electronic Arts nemrégiben 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben. A Ubisoft részvényeket az EA egy holland nagybefektetőtől szerezte meg, és ezzel a kiadó második legnagyobb tulajdonosává vált. A legnagyobb részvénycsomagot a Guillemot család birtokolja.

A Ubisoftnál -- nem egészen alaptalanul -- attól tartanak, hogy az EA végül teljesen bekebelezi a vállalatot, azonban könnyen lehet, hogy a kiadót végül maga a francia állam menti meg attól, hogy amerikai kézre kerüljön. A La Tribune lap értesülései szerint az állam minden lehetséges módon támogatni fogja a Ubisoftot, akár rendkívül olcsó hiteleket is biztosít a számára, hogy elkerülje a felvásárlást. A Ubisoft piaci értéke jelenleg mintegy 620 millió dollár, míg az EA értéke megközelíti a 19 milliárdot.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról