Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A francia állam védené meg a Ubisoftot a felvásárlástól?

Bodnár Ádám, 2005. január 05. 10:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[HWSW] Az egyik legnagyobb európai játékkiadó, a francia Ubisoft nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Electronic Arts nemrégiben 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben. A Ubisoft részvényeket az EA egy holland nagybefektetőtől szerezte meg, és ezzel a kiadó második legnagyobb tulajdonosává vált. A legnagyobb részvénycsomagot a Guillemot család birtokolja.

A Ubisoftnál -- nem egészen alaptalanul -- attól tartanak, hogy az EA végül teljesen bekebelezi a vállalatot, azonban könnyen lehet, hogy a kiadót végül maga a francia állam menti meg attól, hogy amerikai kézre kerüljön. A La Tribune lap értesülései szerint az állam minden lehetséges módon támogatni fogja a Ubisoftot, akár rendkívül olcsó hiteleket is biztosít a számára, hogy elkerülje a felvásárlást. A Ubisoft piaci értéke jelenleg mintegy 620 millió dollár, míg az EA értéke megközelíti a 19 milliárdot.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.