Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 17. 16:01

A Matáv veheti meg a montenegrói távközlési vállalatot

A Montenegrói Köztársaság Kormányának Privatizációs Tanácsa úgy döntött, hogy a Matávval kezd kizárólagos tárgyalásokat a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Crne Gore AD (TCG) megvásárlásáról.

[HWSW] A Montenegrói Köztársaság Kormányának Privatizációs Tanácsa úgy döntött, hogy a Matávval kezd kizárólagos tárgyalásokat a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Crne Gore AD (TCG) megvásárlásáról.

A most következő tárgyalásokat lezáró részvényvásárlási megállapodás megkötését követően a Matáv megveszi Montenegró kormányától a részvények 51,12 százalékát 114 millió euró összegért, valamint ajánlatot tesz a kisebbségi részvényeseknek további legfeljebb 48,88 százalékos tulajdonrész megvásárlására. A TCG-ért ajánlott maximális ár 165 millió euró, amit a Matáv döntően hitelből fog finanszírozni.

A Matáv az általa vállalt fontosabb kötelezettségeket és a további részleteket a végleges megállapodások aláírása után hozza nyilvánosságra. A tranzakció lezárásának időpontjától kezdődően a Matáv teljes körűen konszolidálja pénzügyi kimutatásaiban a TCG-t. A montenegrói távközlési társaság megszerzése átmenetileg növeli a Matáv eladósodottsági szintjét, de a Matáv osztalékpolitikája nem változik emiatt.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról