Szerző: Ady Krisztián

2005. január 5. 13:37

Szoftverfrissítéssel bővíthetők az iRiver lejátszók képességei

[Clubic.com] Az iRiver új belső programot, úgynevezett firmware-t tett elérhetővé hordozható audiolejátszójához, a beépített memóriával rendelkező n10 készülékhez.

A friss firmware új képességet ad a készüléknek, mely megkönnyítheti az aduio- és egyéb állományok átmásolását a készülékre: míg eddig csupán az iRiver saját szoftvere volt képes kezelni a készülék memóriáját, a frissítést követően eltávolítható, cserélhető meghajtóként lesz látható az operációs rendszerben a hordozható lejátszó háttértárolója.

A Windows 2000 és XP operációs rendszerek beépített meghajtóprogrammal rendelkeznek az USB Mass Storage (UMS) eszközökhöz, ezért a frissített n10 csatlakoztatását követően rögtön bármit át lehet másolni a 128, 256 vagy 512 megabájt memóriával ellátott készülékre, nemcsak audio-, hanem adatállományokat is. Az n10 lejátszó MP3 és Windows Media Audio állományok lejátszására alkalmas, hamarosan 1 gigabájtos kapacitású is kapható lesz ebből a típusból.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról