Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 28. 11:55

Elítélték a spamkirályt

[HWSW] Az amerikai EarthLink internetszolgáltató pert nyert két fiatalember ellen, akiket spamküldésért nyilvánosságra nem hozott összegű kártérítés megfizetésére kötelezett a bíróság. Damon DeCrescenzo és David Burstyn az "Alabamai Spamküldők" csoport tagjai, akik az alabamai Birmingham városból, illetve annak környékéről küldték szét kéretlen reklámleveleiket. A Spamhouse Project listája szerint DeCrescenzo a világ egyik legtermékenyebb spammere.

A két fiatalember vállalatokat, neveket és címeket talált ki, ezeket feltüntetve küldték ki kéretlen reklámjaikat, amelyekben többek között Viagrát és felnőtteknek szóló társkereső szolgáltatásokat kínáltak. A per során napvilágot látott, hogy DeCrescenzo és Burstyn a az internet segítségével mások személyes adataihoz jutott hozzá, és ezek segítségével fizettek elő több szélessávú szolgáltatásra, amelyeken kereszül reklámleveleiket a világháló más felhasználóira zúdították.

Az EarthLink az utóbbi évek során a spamellenes harc egyik zászlóvivőjévé vált. A cég jogásza szerint az ilyen ügyek jogi útra terelése hatékony és egyben elrettentő. Az EarthLink a jövőben is pert indít majd a kéretlenlevél-küldők ellen.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról