Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az IBM bővíti East Fishkill-i chipgyártó üzemét

Bodnár Ádám, 2005. január 06. 10:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[WSJ] Az IBM bővíti a New York-i East Fishkillben található félvezetőgyárához kapcsolódó kutatás-fejlesztési létesítményeket. A vállalás szerint a cég az elkövetkező évek során összesen 1,9 milliárd dollárt ruház be, azonban ebben már benne van néhány korábban bejelentett beruházás is -- hangzott el New York állam kormányzója, George Pataki sajtótájékoztatóján. Az IBM nem hozta nyilvánosságra, hogy az 1,9 milliárd dollárhoz mennyivel járulnak hozzá a partnerei.

Az IBM láthatóan elkötelezett a félvezetőgyártó részleg megtartása mellett, noha az utóbbi években a divízió veszteséges volt. Az IBM az egyetlen jelentős számítógépgyártó, amely saját félvezetőgyárral rendelkezik, a cég szerint ennek a szinergiának az előnyei messze túlmutatnak azon az apróságon, hogy szerződéses chipgyártóként az IBM komoly veszteségeket kénytelen elkönyvelni.

Szakértők szerint a beruházás nyomán nem bővül jelentősen az IBM gyártókapacitása, azonban új technológiák kifejlesztésével a cég újabb ügyfeleket csábíthat magához. Az East Fishkill-i üzemben jelenleg többek között az NVIDIA és a VIA részére gyártanak chipeket, de itt készülnek majd a PlayStation 3 alkatrészei is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.