Szerző: Ady Krisztián

2005. január 11. 11:35

Színes kijelzős, fotók megjelenítésére alkalmas audiolejátszóval erősít a Samsung

[infoSync] Lassan mindenki színes kijelzővel és fotók megjelenítésének képességével szereli legújabb audiolejátszóját, "lemásolva" az Apple iPod Photo-t: a Samsung Electronics is továbbfejlesztette a tavaly nyáron bejelentett YH-820-as tipusú, alig bankkártya méretű lejátszóját. Az új készülék színes kijelzőjén keresztül JPEG tömörítésű képek bemutatására is alkalmas.

Az YH-820 készülékben egy 5 gigabájtos kapacitású, valószínűleg a Cornice által gyártott apró merevlemez biztosítja az adatok tárolását, színes kijelzője pedig 1,6 hüvelyk képátlójú, 128 x 96 pixeles felbontású. A lejátszó az MP3 és Ogg Vorbis kódolású számok mellett a Windows Media Audio állományok lejátszását támogatja, és biztosítja a DRM jogkezelő funkciókat is.

A Samsung lejátszója képes a vonalszintű bemenetre érkező jelet MP3 formátumba tömöríteni, legyen az egy CD-lejátszó hangja, avagy más külső hangforrásé. Az 50 x 88,3 x 14 mm-es lejátszót Li-Polimer akkumulátorral szereli a Samsung. A még ebben a hónapban elérhető lejátszó ajánlott ára 230 dollár, körülbelül 43 ezer forint lesz.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról