:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 6. 13:37

Webszerver a pénzérmén

[HWSW] A Sun Microsystems kutatói egy egészen apró webszervert fejlesztettek ki, amely nem csupán méretével hívja fel magára a figyelmet, hanem biztonságával is. A negyeddolláros méretű eszköz ugyanazt az SSL titkosítást használja, amely például az online áruházak biztonságát is garantálja.

A Sizzle névre hallgató eszköz egy 8-bites processzorból, 128 kilobájt flash memóriából és 4 kilobájt RAM-ból áll. A vállalat szerint a Sizzle apró méreteiből kifolyólag gyakorlatilag bármilyen eszközbe beépíthető, például otthoni elektronikai berendezésekbe, de a legígéretesebb felhasználási területe az iparban vagy a mezőgazdaságban lehet, mégpedig távolról leolvasható műszerek, szenzorok, akár orvosi eszközök alkatrészeként. A Sizzle-t tartalmazó berendezéseket távolról, akár az internetről is biztonságosan lehetne felügyelni, adataikat kiolvasni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.