Szerző: Vörös Péter

2005. január 10. 16:04

Jó évet zárt a Sagem mobiltelefon-üzletága

[HWSW] A francia távközlési- és védelmi berendezésgyártó Sagem éves forgalma 12,3 százalékkal 3,57 milliárd euróra emelkedett tavaly, főként a cég mobiltelefonjai iránti erős keresletnek köszönhetően. A Sagem távközlési részlege Franciaország legnagyobb mobiltelefon-gyártója, amelynek eladásai 15 százalékkal 2,4 milliárd euróra emelkedtek egy sor új mobiltelefon bemutatását követően. A vállalat októberben még 12 százalékos forgalom- és 18 százalékos működési nyereségnövekedést várt.

Jelenleg is zajlik a Sagem és a repülőgép-hajtóműveket gyártó Snecma 4,9 milliárd eurós fúziója. A francia kormány a Snecma többségi részesedését egyebek között azért adja el a Sagemnek, hogy csökkentse a költségvetési deficitet. A Snecma éves forgalma tavaly 5,9 százalékkal 6,8 milliárd euróra nőtt, és további növekedés várható az idén is, így a létrejövő új vállalat forgalma 10 milliárd euró felett lesz.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról