Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 18. 15:25

Jó negyedévet zárt a Sony Ericsson

Közel harmadával növelte nyereségét a Sony Ericsson a legutóbbi negyedévben, miközben a forgalom még nagyobb ütemben, 40 százalékkal emelkedett. A december 31-én véget ért időszakban a japán-svéd vegyesvállalat 2,01 milliárd eurós bevétel mellett 55 millió euró nyereséget könyvelhetett el. Sorozatban ez volt a hatodik negyedév, amikor a Sony Ericsson nyereséget tudott felmutatni, előtte a cég folyamatosan veszteséget termelt.

[HWSW] Közel harmadával növelte nyereségét a Sony Ericsson a legutóbbi negyedévben, miközben a forgalom még nagyobb ütemben, 40 százalékkal emelkedett. A december 31-én véget ért időszakban a japán-svéd vegyesvállalat 2,01 milliárd eurós bevétel mellett 55 millió euró nyereséget könyvelhetett el. Sorozatban ez volt a hatodik negyedév, amikor a Sony Ericsson nyereséget tudott felmutatni, előtte a cég folyamatosan veszteséget termelt.

A tavalyi év utolsó három hónapjában a Sony Ericsson összesen 12,6 millió mobiltelefont értékesített, ez éves szinten 58 százalékos fellendülést jelent. A cég saját becslései szerint az időszakban a világpiacon 175 millió mobiltelefon talált gazdára, vagyis a Sony Ericsson piaci részesedése 7,2 százalék volt, 2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban.

A Sony Ericsson vezetői szerint a 2004-es év kiugróan jó volt a mobilpiacon, idén a növekedés megtorpanása várható, az eladások csupán kevesebb mint 10 százalékkal múlják majd felül a 2004-es szintet. Ez azt jelenti, hogy a vállalat forgalma alig lesz magasabb a tavalyinál, a nyereség pedig alighanem csökkenni fog, ami a kutatás-fejlesztési és a marketing költségek növekedésével magyarázható. Egyre inkább előtérbe kerülnek a 3G telefonok, az év végére ezek adják a Sony Ericsson forgalmának tizedét -- becsüli a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról