Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 24. 13:37

Az otthonokat már meghódította a Wi-Fi

A Parks Associates által közzétett adatok szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakásoknak már 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot. A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

[HWSW] A Parks Associates által közzétett adatok szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakásoknak már 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot. A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

Az amerikai távközlési cégek, amelyek otthoni szélessávú internetkapcsolatot kínálnak, egyre nagyobb számban kínálnak vezeték nélküli megoldásokat a felhasználóknak, hogy kialakítsák otthoni hálózatukat. "Az SBC és a többiek, akik integrált Wi-Fi szolgáltatást nyújtó otthoni hálózati átjárókat kínálnak, segítenek a telepítésben és ha mégis valami probléma adódik, telefonos támogatást is nyújtanak. Ez sokak számára vonzó ajánlat" -- mondta John Barrett, a Parks Associates kutatási igazgatója.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról