Szerző: Ady Krisztián

2005. január 7. 14:52

CES: Hatalmas kapacitású memóriakártya a Sonytól, USB-csatlakozóval rendelkező SD-kártya a SanDisktől

[Clubic.com] A Las Vegas-i rendezvényen mutatta be legújabb, hatalmas kapacitású Memory Stick Pro memóriakártyáját a Sony. A nem kevesebb, mint 4 gigabájtos memóriamodul már közel annyi adatot képes eltárolni, mint egy DVD-lemez. A hatalmas kapacitásért ugyanakkor borsos árat kell fizetni, a márciustól kereskedelmi forgalomban is kapható modul 900 dolláros, körülbelül 170 ezer forintos áron lesz kapható.

A bődületes kapacitású Memory Stick Pro kártya minden ilyen modulokat fogadni képes hordozható készülékben használható. A memóriakártya mellett egy PC-kártyát is bemutatott a japán vállalat, mellyel ezeket a memóriakártyákat akár noteszgépekben is használhatjuk.

A kapacitás mellett hasonlóan fontos a kártyák könnyű használhatóságának biztosítása. Bár ma már szinte jelképes összegért lehet kártyaolvasót vásárolni, a SanDisk úgy döntött, hogy olyan Secure Digital memóriakártyákat dob hamarosan piacra, melyeket közvetlenül be lehet majd dugni az USB-csatlakozókba.

A Consumer Electronics Show-n bemutatott SD-kártya USB 2.0-s illesztővel is rendelkezik, mely kábelek és egyéb segédeszközök nélkül csatlakoztatható a számítógépekhez. A SanDisk a február 20-23 között megrendezett Photo Marketing Association (PMA) rendezvényen árul el több részletet erről az új termékéről.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.