Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 25. 09:39

Hamarosan boltokban a Media Player nélküli Windows

A Microsoft közölte, hogy az Európai Bizottság döntésének megfelelően elkészítette a Windows XP operációs rendszer új változatát, amely nem tartalmazza a Media Player szoftvert.

[HWSW] A Microsoft közölte, hogy az Európai Bizottság döntésének megfelelően elkészítette a Windows XP operációs rendszer új változatát, amely nem tartalmazza a Media Player szoftvert.

A termék kiszállítása már megkezdődött a PC-gyártókhoz, hamarosan pedig a boltok polcain is elérhető lesz, természetesen kizárólag Európában. A redmondi vállalat nem tett le arról, hogy megfellebbezze az ítéletet, az ügy így további évekig elhúzódhat. A Media Playert nélkülöző Windows ugyanannyiba fog kerülni, mint a teljes változat, így nem valószínű, hogy sok vevőre talál majd. A Microsoft eleinte "Windows XP Reduced Media Edition" névre szerette volna keresztelni az operációs rendszer eme kiadását, azonban az EU ezt megtiltotta a számára -- állítják belsős források.

Az EU emellett arra is kötelezte a Microsoftot, hogy bizonyos protokollok leírását megossza a versenytársaival, hogy azok a Windows-zal tökéletesen kompatibilis termékeket tudjanak készíteni. Ezekért az információkért a Microsoft "elfogadható mértékű" jogdíjat kérhet. A Microsoft közölte, hogy egy weboldalon máris elérhetők ezek az információk, azt azonban nem árulta el, hogy mekkora licencdíjat szed, illetve hogy kötött-e már ilyen szerződést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról