Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Mozdulatokkal is vezérelhető a legújabb Samsung mobiltelefon

Ady Krisztián, 2005. január 14. 11:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[infoSync] A titkárnőként viselkedő, élőszót írott formába önteni képes mobiltelefon után a Samsung újabb "hatodik érzékkel" rendelkező készüléket mutatott be: a legújabb telefont mozgásérzékelő szenzorokkal látták el, így egy-egy mozdulattal akár parancsokat is adhatunk a készüléknek.

Amennyiben például kétszer megrázzuk a telefont, a készülék ezt úgy értelmezi, hogy meg akarjuk szakítani a hívást, avagy törölni akarjuk az üzenetet. Az egyelőre Dél-Koreában értékesítendő SCH-S310 mobiltelefon ára és kereskedelmi forgalomba kerülésének várható ideje egyelőre ismeretlen.

A Samsung szerint a telefon összetettebb mozdulatok értelmezésére is képes, tehát az igen gomb helyett használhatunk egy levegőben leírt kört, míg a nemet egy gyors X mozdulat helyettesítheti. A telefon emellett egy valódi iránytűt is tartalmaz.

A kézmozdulatokkal történő vezérlés nem feltétlenül újdonság az internetes felhasználók számára, az Opera webböngészőt használók is vezérelhetik egerük mozdulataival az alkalmazást. Az úgynevezett "mouse gestures" funkció, azaz az egérrel végzett mozdulatok helyettesíthetik például a böngésző "vissza" vagy "előre" gombjait.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.