Szerző: Ady Krisztián

2005. január 31. 15:13

Bemutatta első, rendkívül strapabíró kézi számítógépét az Olympus

[infoSync] Az Olympus bemutatta első Tough Digital Assistant (TDA) névre keresztelt speciális kézi számítógépét, mely az R1000 sorozatjelzést kapta. A vállalat tenyérgépe elsősorban a vállalati felhasználókat célozza csepp- és porálló kivitelével, gumírozott felületével. Az akár 1,2 m-es esést is kibíró, ütésálló kézi számítógép kitűnik a hasonló készülékek közül, sokkal vékonyabb, könnyebb a konkurens modelleknél.

[infoSync] Az Olympus bemutatta első "Tough Digital Assistant" (TDA) névre keresztelt speciális kézi számítógépét, mely az R1000 sorozatjelzést kapta. A vállalat tenyérgépe elsősorban a vállalati felhasználókat célozza csepp- és porálló kivitelével, gumírozott felületével. Az akár 1,2 m-es esést is kibíró, ütésálló kézi számítógép kitűnik a hasonló készülékek közül, sokkal vékonyabb, könnyebb a konkurens modelleknél.

Az R1000 megfelel az IP54 specifikációnak, tehát rendelkezik por és fröccsenő víz elleni védelemmel, azaz akár szitáló esőben is használható marad. Az akkumulátorral együtt is csupán 180 grammot nyomó, 5,2 x 3,0 x 0,6 hüvelykes méretű készülék sokkal kisebb és könnyebb hasonló társainál.

A tenyérgépre ráadásul a feladatnak legjobban megfelelő operációs rendszert lehet feltelepíteni, nemcsak Windows CE.Net 4.2 szoftverrel, hanem Linux operációs rendszerrel is működhet. A Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat minden készülékben megtalálható, de a sorozatban kapható lesz 802.11b szabványnak megfelelő Wi-Fi-vezérlővel felszerelt modell is.

Kijelző:
320 x 240 pixel, 3.5" képátló
65 ezer szín, TFT-LCD, LED háttérvilágítás
Memória:
64-128 MB RAM / 64-256 MB ROM
Processzor:
Motorola Freescale MXL
Külső I/O portok:
USB, IrDA, WLAN 802.11b
Akkumulátor:
beépített Lithium-Polymer
Egyebek:
Hangszóró, mikrofon, audio ki- és bemenet, állapotjelző ledek
Operációs rendszer:
Windows CE .NET 4.2
Embedded Linux 2.4.18 (Qtopia v1.7.0)

Az Olympus R1000-sorozatú kézigépeket főként logisztikai központokban, kórházakban, áruházakban, gépiparban lehet eredményesen használni, de a strapabíró kivitelnek hasznát vehetik más, különleges igénybevételt jelentő területeken is. Az Olympus termékének ára egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról