Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Jelentős oktatási megrendelést kapott az AMD és a Lenovo Kínában

Vörös Péter, 2005. január 11. 15:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD, az IBM PC részlegét felvásárló kínai Lenovo és a szintén kínai Dawning Information Industry Co. tegnap bejelentette, hogy 26 ezer AMD-processzoros PC-re vonatkozó megrendelést kaptak az ország keleti részén lévő Hebei tartományban. A program keretében legalább 200 ezer diák jut új számítógép közelébe.

A programban résztvevő minden osztály egy AMD Opteron alapú szervert és 30 asztali PC-t kap. A Hebei tartomány egy, az egész országra kiterjedő távoktatási program bemutatóhelye, amely 2004. októberében kezdődött. A megállapodás és annak esetleges folytatása fontos győzelem az AMD számára, mivel a feljövőben levő piacok kiemelt fontosságúak a cég Intel elleni harcában.

A számítógépeken futó operációs rendszerekkel kapcsolatban egyelőre nincs információnk, de a világ legnépesebb országában még messze nem lefutott a Windows-Linux párharc. Tavaly tavasszal egy pekingi csúcstalálkozón Kína, Japán és Dél-Korea többek között egy Linux-alapú, szabványosított operációs rendszer közös kifejlesztését tűzte ki célul, az oktatás pedig hagyományosan a kormányzathoz közel álló terület Ázsiában is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.