Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 11. 09:35

Profitfigyelmeztetést tett közzé az AMD

[HWSW] Az AMD bejelentette, hogy a negyedik negyedévben nyeresége a várakozások alatt alakult, mivel a flash memóriák piacán tapasztalható verseny az árak meredek csökkenéséhez és a profit visszaeséséhez vezetett. Szakértők szerint ennek oka az Intel árcsökkentése annak érdekében, hogy visszaszerezze elvesztett részesedését a flash memóriák piacán.

Az AMD a harmadik negyedévben 1,24 milliárd dollár bevétel mellett 68,4 millió dollár üzemi eredményt ért el. A cég tegnapi előrejelzése szerint a negyedik negyedévben a bevétel enyhe emelkedése mellett az üzemi eredmény drámai csökkenése várható. A mikroprocesszor üzletág az AMD szerint jól teljesített, azonban a flash memóriákkal foglalkozó részleg bevétele csökkent, és a divízió veszteséges volt. A vállalat nem tett közzé konkrét számadatokat. A pénzügyi mutatók bejelentése január 18-án esedékes.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról