Szerző: Ady Krisztián

2005. január 7. 11:27

Hamarosan kapható lesz az ATI új, digitális tv-adások vételére alkalmas bővítőkártyája

[HWSW] Az ATI Technologies bemutatta következő generációs tv-kártyáját, a TV WONDER ELITE bővítőkártyát, mely digitális tv-adások vételére is alkalmas. A kártyán az ATI saját fejlesztésű tv-tunere és egy THEATER 550 PRO videoprocesszor gondoskodik a kitűnő minőségű képről, az ATI ugyanezeket a komponenseket ajánlja a felsőkategóriás digitális tv-készülékekbe is.

Az ATI tv-tunerje a Microtune rádiófrekvenciás technológiájára épül, 125 PAL és SECAM rendszerű tv-csatorna tárolására képes. A tv-adások mellett FM rádióadások vételére is alkalmas a kártya, melyhez rádiós távirányítót is mellékel a vállalat. A THEATER 550 PRO videoprocesszor 12 bites videodekóderrel, továbbfejlesztett zajszűréssel, hardveres MPEG-2 tömörítéssel, audiodekóderrel rendelkezik, sőt, a PCI felület mellett PCI Express x1 felületet is támogat.

A TV WONDER ELITE-hez komplett szoftvercsomagot mellékel a kanadai vállalat, mely személyi videorögzítő készüléket varázsol a felhasználó számítógépéből. A TV WONDER ELITE bővítőkártya magas képminőségét a Imaging Science Foundation (ISF) szervezet is tanúsítja. A termék ajánlott végfelhasználói ára 149 dollár, azaz körülbelül 28 ezer forint lesz.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról