Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Karcolásálló réteget fejlesztett ki az Imation is CD- és DVD-lemezei számára

Ady Krisztián, 2005. január 06. 14:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] A TDK-t követően az Imation is bejelentette, hogy saját fejlesztésű karcolásálló bevonattal látja el CD- és DVD-lemezeit. A vállalat által fejlesztett új ForceField bevonat a karcolások mellett a portól, ujjlenyomatoktól és a mindennapi igénybevétel ártalmas hatásaitól védheti meg drága adatainkat hordozó lemezeinket.

A karcolások és egyéb szennyeződések elleni védelem igen fontos az optikai lemezeknél, hiszen ezek a felületi sérülések és foltok akár meg is gátolhatják az adatok leolvasát, az adatok végleges sérülését, vagy jobb esetben csupán a videofilmek akadozó lejátszását eredményezve. A ForceField védelem jelentősen megnövelheti a CD- és DVD-lemezek élettartamát, ellenállóbbá téve őket az ilyen behatások ellen.

A különleges bevonat antisztatikus, ezért a por ellen is sokkal jobban véd, a felületre került szennyeződések, mint például egy ujjlenyomat sokkal könnyebben eltávolíthatók. Az Imation ForceField bevonattal védett lemezek várhatóan februártól lesznek kaphatók, a hagyományos lemezeknél magasabb, ám egyelőre ismeretlen áron.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!