Szerző: Ady Krisztián

2005. január 31. 10:47:46

Már windowsos változatban is letölthető az EyeToy játékok PC-s klónja, a MyToySE

[HWSW] A PlayStation2 játékkonzolhoz megvásárolható EyeToy USB kamera és az ahhoz kapott játékok segítségével a játékosok élőben jelennek meg a televízió képernyőjén: kézzel vagy lábbal ügyeskedve mi magunk is valós szereplői leszünk ezeknek az ügyességi játékoknak. A Sony hatalmas sikerű EyeToy kiegészítője természetesen a PC-s fejlesztőket is megihlette.

A diplomamunkaként fejlesztett MyToy játékszoftver a korábbi ígéreteknek megfelelően már windowsos változatban is letölthetővé vált, így már nem csak linuxos gépeken futhat -- és okozhat gyötrő izomlázat. Az ingyenesen elérhető MyToy Second Edition (MyToySE) szoftvert Balázs "Goldberg" Péter fejleszti, de mások, többek között Pányik "asd_" Árpád és Kurucz "Nevergone" István is segítik a fejlesztő munkáját.

Az igen ígéretes játék továbbfejlesztéséhez az alkalmazást kipróbáló játékosok visszajelzéseit várják a fejlesztő honlapján keresztül. Ugyanitt olvasható a telepítési és használati útmutató, sőt az egész projekt forráskódja is teljes egészében elérhető és letölthető.

a címlapról