Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 31. 10:38

Ötvenezer eurós bírsággal sújtaná a spammereket Németország

[HWSW] Amennyiben elfogadják a németországi kormányzó pártok által benyújtott törvénytervezet, a kéretlen reklámot tartalmazó e-mailek küldőit akár 50 ezer eurós (~12 millió forint) bírsággal is sújthatják. "A spam komoly probléma. Gazdaságilag is káros és az embereknek sok idejébe kerül" -- mondta Daniel Holstein, a kisebbik kormánypárt, a Zöldek képviselője.

A törvénytervezet benyújtói szerint az 50 ezer eurós bírság lehetősége arra ösztönzi majd az embereket, hogy "kétszer is meggondolják, küldjenek-e spamet". A német törvények jelenleg is tiltják a kéretlen reklámlevelek küldését, azonban a példátlan mértékű büntetés bevezetésétől további csökkenést várnak a törvénytervezet készítői. Az új jogszabály -- amely várhatóan március elején kerül az alsóház elé -- tiltaná a feladó vagy a levél tárgyának hamisítását is.

A spamszűréssel foglalkozó MX Logic adatai szerint az interneten utazó leveleknek ma már 77 százaléka spam, a szintén spamellenes megoldásokat kínáló Postini becslése még pesszimistább: e vállalat szerint a leveleknek 88 százaléka tartalmaz kéretlen reklámot.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról