Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Ötvenezer eurós bírsággal sújtaná a spammereket Németország

Bodnár Ádám, 2005. január 31. 10:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] Amennyiben elfogadják a németországi kormányzó pártok által benyújtott törvénytervezet, a kéretlen reklámot tartalmazó e-mailek küldőit akár 50 ezer eurós (~12 millió forint) bírsággal is sújthatják. "A spam komoly probléma. Gazdaságilag is káros és az embereknek sok idejébe kerül" -- mondta Daniel Holstein, a kisebbik kormánypárt, a Zöldek képviselője.

A törvénytervezet benyújtói szerint az 50 ezer eurós bírság lehetősége arra ösztönzi majd az embereket, hogy "kétszer is meggondolják, küldjenek-e spamet". A német törvények jelenleg is tiltják a kéretlen reklámlevelek küldését, azonban a példátlan mértékű büntetés bevezetésétől további csökkenést várnak a törvénytervezet készítői. Az új jogszabály -- amely várhatóan március elején kerül az alsóház elé -- tiltaná a feladó vagy a levél tárgyának hamisítását is.

A spamszűréssel foglalkozó MX Logic adatai szerint az interneten utazó leveleknek ma már 77 százaléka spam, a szintén spamellenes megoldásokat kínáló Postini becslése még pesszimistább: e vállalat szerint a leveleknek 88 százaléka tartalmaz kéretlen reklámot.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!