Szerző: Ady Krisztián

2005. január 13. 15:56

Remek eredményeket ért el a Creative is az audiolejátszók piacán

[HWSW] A Creative sajtóközleményben jelentette be, hogy a MuVo MP3/WMA lejátszócsalád eladási számainak emelkedése, valamint a kiemelkedő igény a Zen Micro audiolejátszó iránt több mint kétmilló lejátszó eladását eredményezte a 2005 második pénzügyi negyedévben, amely 2004. december 31-én ért véget.

Az MP3-lejátszók erősődő eladásaira alapozva a Creative ma megemelte negyedéves bevételnövekedési előjelzését évi 45 százalékra. A Creative több mint 360 millió dollár értékű eladásra számít, amely komoly növekedés a tavalyi hasonló időszakbeli 250 millió dollárhoz viszonyítva. A Creative erőteljes növekedést várt ebben az időszakban, korábban 325 millió dollárral számoltak.


Creative Zen Micro Photo

"A mai, kétmillió MP3-lejátszó eladásáról szóló bejelentés sokakat, akik nem hitték, hogy ilyen erős riválisai lehetünk az Apple iPod-nak, meglepetésként ér" -- mondta Sim Wong Hoo, a Creative elnök-vezérigazgatója. "Nemrég megkezdtük a Zen Micro szállítását is, mely máris viharként söpör végig a piacon. Megnyertük a 'Best of CES' díjat is a Zen Micro Photo-val, amelyet a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutattunk be" -- tette hozzá.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról