Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Későn eszmélt a Sony

Bodnár Ádám, 2005. január 25. 15:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sony Computer Entertainment vezetője, Ken Kutaragi szerint a vállalatának már korábban be kellett volna lépnie a hordozható multimédiás eszközök piacára. Egy tokiói rendezvényen Kutaragi elmondta, komoly frusztrációt okozott a számára, hogy cége nem szállt versenybe időben a hordozható MP3-lejátszók piacán, azonban a Sony zenei részlege és a tulajdonában levő filmstúdiók -- Columbia, Tristar -- a kalózkodástól tartva minden ilyen kísérletet ellehetetlenítettek.

hirdetés
[HWSW] A Sony Computer Entertainment vezetője, Ken Kutaragi szerint a vállalatának már korábban be kellett volna lépnie a hordozható multimédiás eszközök piacára. Egy tokiói rendezvényen Kutaragi elmondta, komoly frusztrációt okozott a számára, hogy cége nem szállt versenybe időben a hordozható MP3-lejátszók piacán, azonban a Sony zenei részlege és a tulajdonában levő filmstúdiók -- Columbia, Tristar -- a kalózkodástól tartva minden ilyen kísérletet ellehetetlenítettek.

Egészen a közelmúltig a Sony hordozható termékei kizárólag a vállalat saját fejlesztésű ATRAC tömörítési eljárását támogatták, ami ahhoz vezetett, hogy a vevők nem számoltak a cég termékeivel, amikor hordozható MP3-játszót kerestek. A vállalat jelenleg jutott el oda, hogy egyes termékeibe -- például a PlayStation Portable konzolba, illetve merevlemezes audiojátszójába -- beépítse az MP3 formátum támogatását. "Kezdünk felnőni" -- mondta Kutaragi.

A Sony PlayStation Portable nem csak hordozható konzol, hanem egyben audio- és videolejátszó is. A vállalat következő generációs játékgépe, a PlayStation 3 is támogat majd multimédiás funkciókat, bár ezekről egyelőre nem sok részlet látott napvilágot.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!