Szerző: Budai Péter

2005. január 14. 13:17

Már készül a Microsoft BizTalk Server 2006

[Microsoft Watch] A Microsoft két új BizTalk integrációs szerver fejlesztésén dolgozik, ebből az első még idén meg is jelenhet. A Microsoft BizTalk Server 2006 -- kódnevén Pathfinder -- és a Longhorn termékhullám idejére várható, jelenleg csak Beyond Biztalk Server 2006 néven emlegetett termékek egymással párhuzamosan készülnek -- tudatták a céghez közeli források.

A legutolsó kiadás, a Microsoft BizTalk Server 2004 múlt év áprilisában jelent meg. Egészen annak megjelenéséig az volt a szoftveróriás terve, hogy egy egységes e-business szervercsomagot fog értékesíteni, melynek a BizTalk is szerves része lesz. Azonban végül a különálló, de szorosan integrálható termékek stratégiájára esett a választás, ami nagyrészt a vásárlók visszajelzéseinek köszönhető. Ezáltal a BizTalk, a Content Management Server, a Commerce Server és a Host Integration Server mind különálló termékekként jelentek meg.

A BizTalk csapat elsőként a BizTalk Server 2004 SP1 fejlesztését fejezi be, ami várhatóan január végére készül el teljesen -- ez részben a decemberben felmerült problémák és változtatások miatt került át 2005-re. A Windows Server Rendszer részleg vezetője, Bob Muglia tájékoztatása szerint a következő fejlesztési feladat a BizTalk Server 2006 létrehozása lesz, ami a vállalat reményei szerint még idén megjelenhet.

A Biztalk Server 2006 már támogatni fogja a 64 bites Windows Server változatokat is, és szoros integrációt ígér az idén jelentkező SQL Server 2005, Visual Studio 2005 és a már elérhető Virtual Server 2005 termékekkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról