Szerző: Ady Krisztián

2005. január 4. 15:13

Csütörtökön érkezik a Microsoft kémprogram-eltávolító alkalmazásának következő bétája

[HWSW] Hamarosan piacra kerülhet a Microsoft kémprogram-eltávolító alkalmazása: a Neowin.net információi szerint a vállalat az elmúlt időszakban jutatta el a belső bétateszterekhez az Atlanta kódnéven ismert alkalmazás első bétaváltozatát. A weboldal információi szerint a szoftverből csütörtökön egy új bétaváltozat is megjelenhet, az azonban egyelőre nem ismert, hogy ez a verzió publikus, bárki által letölthető lesz-e.

A Microsoft nemrég jelentette be, hogy felvásárolta a magánkézben levő Giant Company Software vállalatot, amely kifejezetten anti-spyware és spamszűrő szoftvereket fejlesztett. A Giant technológiáin alapuló szoftver megkeresi és kiirtja a számítógépen található rosszindulatú kémprogramokat, másrészt megakadályozza azok bejutását és települését a rendszerbe.

"A spyware programok igen komoly és egyre növekedő fenyegetést jelentenek a PC-felhasználók számára, akik világossá tették, hogy hatékony védelmet kívánnak a Microsofttól" -- mondta az ügylet kapcsán Mike Nash, a Microsoft biztonsági részlegének vezetője. A redmondi vállalat nem hozta nyilvánosságra a felvásárlás pénzügyi részleteit.

A Microsoft szoftvere ugyanakkor még számos ponton fejlesztésre szorulhat, ugyanis az első bétaváltozat a hírek szerint kémprogramnak azonosítja a Messenger Plus! kiegészítő alkalmazást is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról