Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 31. 14:58

Decemberben csökkentek a félvezetők eladásai

[HWSW] Decemberben a félvezetők globális piaca 18,37 milliárd dollárt tett ki, ez az előző hónaphoz képest 3,5 százalékos visszaesést jelent -- derül ki a Semiconductor Industry Association (SIA) adataiból. A tavalyi évben a forgalom összességében 213 milliárd dollárra rúgott, ami történelmi rekord, 28 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A tavalyi negyedik negyedévben a félvezető-eladások 55 milliárd dollárt tettek ki, az idei első félévben a SIA szerint 4-6 százalékos csökkenés várható. Ez egyrészt a piac szezonalitásának köszönhető, másrészről azonban a gyártók nagy része még mindig túlkészletezési problémákkal küszködik, és ezeket próbálja orvosolni egy nyomott piacon. A SIA úgy véli, az éves forgalom összességében szinte változatlan marad tavalyhoz képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról