Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 31. 14:58

Decemberben csökkentek a félvezetők eladásai

[HWSW] Decemberben a félvezetők globális piaca 18,37 milliárd dollárt tett ki, ez az előző hónaphoz képest 3,5 százalékos visszaesést jelent -- derül ki a Semiconductor Industry Association (SIA) adataiból. A tavalyi évben a forgalom összességében 213 milliárd dollárra rúgott, ami történelmi rekord, 28 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A tavalyi negyedik negyedévben a félvezető-eladások 55 milliárd dollárt tettek ki, az idei első félévben a SIA szerint 4-6 százalékos csökkenés várható. Ez egyrészt a piac szezonalitásának köszönhető, másrészről azonban a gyártók nagy része még mindig túlkészletezési problémákkal küszködik, és ezeket próbálja orvosolni egy nyomott piacon. A SIA úgy véli, az éves forgalom összességében szinte változatlan marad tavalyhoz képest.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról