Szerző: Ady Krisztián

2005. január 13. 11:35

Az ASUS is piacra dobja két NVIDIA grafikus processzort tartalmazó videokártyáját

[Digit-Life] A Gigabyte különleges grafikus csúcskártyájához hasonló kártyát dob piacra hamarosan az ASUSTeK Computer. Az EN6600GT Dual kártyán is két grafikus vezérlő gondoskodik a nagyobb teljesítményről. A Digit-Life weboldal képeket is közölt az új kártyáról.

Az EN6600GT Dual kártyán két DVI-I monitorkimenet, egy videokimenetet és videorögzítést is biztosító 9-tűs csatlakozó, 256 megabájtnyi 1,6 ns-os időzítésű GDDR3 memória, valamint egy külső tápcsatlakozó található.

A PCI Express felületű grafikus kártya csak hasonló a Gigabyte-éhoz, utóbbi ugyanis levédette saját megoldását, ezért az ASUS kártya más architektúrára épül, mely a két kártya összehasonlításánál látható is. Az ASUS kártyáján a két grafikus processzor osztozik az egyetlen PCI Express 16x felületen, két PCI-E 8x csatornát létrehozva. A két grafikus processzor SLI (Scalable Link Interface) felületen keresztül kommunikál egymással, melyet a kártyára integráltak.

Az egyelőre nem ismert, hogy a két külső 14-tűs SLI-csatlakozót is tartalmazó ASUS videokártyából vajon lehet-e egyidőben kettőt használni, egyszerre négy grafikus processzort fogva munkára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról