Szerző: Ady Krisztián

2005. január 13. 11:35

Az ASUS is piacra dobja két NVIDIA grafikus processzort tartalmazó videokártyáját

[Digit-Life] A Gigabyte különleges grafikus csúcskártyájához hasonló kártyát dob piacra hamarosan az ASUSTeK Computer. Az EN6600GT Dual kártyán is két grafikus vezérlő gondoskodik a nagyobb teljesítményről. A Digit-Life weboldal képeket is közölt az új kártyáról.

Az EN6600GT Dual kártyán két DVI-I monitorkimenet, egy videokimenetet és videorögzítést is biztosító 9-tűs csatlakozó, 256 megabájtnyi 1,6 ns-os időzítésű GDDR3 memória, valamint egy külső tápcsatlakozó található.

A PCI Express felületű grafikus kártya csak hasonló a Gigabyte-éhoz, utóbbi ugyanis levédette saját megoldását, ezért az ASUS kártya más architektúrára épül, mely a két kártya összehasonlításánál látható is. Az ASUS kártyáján a két grafikus processzor osztozik az egyetlen PCI Express 16x felületen, két PCI-E 8x csatornát létrehozva. A két grafikus processzor SLI (Scalable Link Interface) felületen keresztül kommunikál egymással, melyet a kártyára integráltak.

Az egyelőre nem ismert, hogy a két külső 14-tűs SLI-csatlakozót is tartalmazó ASUS videokártyából vajon lehet-e egyidőben kettőt használni, egyszerre négy grafikus processzort fogva munkára.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról