Szerző: Vörös Péter

2005. január 11. 15:12

Az STMicroelectronics a vártnál jobb eredményekre számít

Az STMicroelectronics NV hétfőn bejelentette, hogy a 2004-es negyedik negyedévi forgalma várhatóan meghaladja a Wall Street előrejelzéseit, és eléri a 2,33 milliárd dollárt, ami 10 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A legnagyobb európai félvezetőgyártó ugyanakkor csökkentette bruttó haszonrés becslését, kiemelve a devizaárfolyamok változásának negatív hatását. A vállalat január 26-án a tőzsdezárás után teszi közzé negyedik negyedéves eredményeit.

A genfi központú cég korábban 2,23-2,34 milliárd dolláros forgalomra számított, míg a Thomson First Call által megkérdezett elemzők 2,29 milliárd dolláros forgalmat vártak. A negyedéves bruttó haszonrés várhatóan 36,6 százalék körül lesz, szemben a korábban előirányzott 38-39 százalékkal. A haszonrést hátrányosan érintették az árfolyamváltozások, a továbbra is éles árverseny és a vártnál alacsonyabb gyártókapaticás-kihasználtság.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról