Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 13. 14:54

A Matáv az Ericsson technológiájával nyújt szélessávú internetet a gyéren lakott területeken

[HWSW] A Matáv az Ericsson Ethernet DSL Access (EDA) megoldása segítségével új szélessávú hozzáférési hálózatot épít ki. Az EDA egyszerre képes hang-, adat- és video szolgáltatások egyidejű nyújtására mind lakossági, mind üzleti felhasználók részére.

"A csúcstechnológiát képviselő, Ethernet-alapú DSLAM technológiát szeretnénk alkalmazni DSL lefedettségünk költséghatékony növelésére a gyéren lakott területeken, illetve a szélessávú szolgáltatások új generációjának bevezetésére az agglomerációban, lakossági felhasználók számára" -- nyilatkozta Peter Janeck, a Matáv műszaki vezérigazgató-helyettese és a Hálózati Rendszerek Divízió vezetője. "A Matáv széles sávú stratégiája, hogy megduplázza az előfizetői összeköttetéseket az elkövetkezendő két évben."

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról