Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 3. 09:27

Az Oracle átvette a PeopleSoft irányítását

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.

[HWSW] Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.

Az Oracle négy képviselőt delegált a PeopleSoft igazgatótanácsába a lemondott PeopleSoft-tagok helyett, így az Oracle az igazgatótanácsban is többségi képviselethez jutott. A PeopleSoft igazgatótanácsának korábbi tagjai közül kettő mindaddig a helyén marad, amíg a két vállalat fúziója végbe nem megy.

Az Oracle emellett elbocsátott két PeopleSoft-felsővezetőt is: távoznia kellett a vállalattól Kevin Parker társelnök és pénzügyi igazgatónak és Phillip Wilmington társelnöknek. A két új társelnök Safra Catz és Charles Phillips, a PeopleSoft új pénzügyi igazgatója pedig Harry You. Catz és Phillips az Oracle társelnökei, You pedig a vállalat pénzügyi igazgatója.

Az Oracle meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett felvásárlási ajánlatát, amely immár január 4-ig érvényes. Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, az Oracle várhatóan nem sokkal a határidő lejártát követően végrehajtja a fúzió második lépését.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról