Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 03. 09:27:47

Az Oracle átvette a PeopleSoft irányítását

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.

[HWSW] Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.

Az Oracle négy képviselőt delegált a PeopleSoft igazgatótanácsába a lemondott PeopleSoft-tagok helyett, így az Oracle az igazgatótanácsban is többségi képviselethez jutott. A PeopleSoft igazgatótanácsának korábbi tagjai közül kettő mindaddig a helyén marad, amíg a két vállalat fúziója végbe nem megy.

Az Oracle emellett elbocsátott két PeopleSoft-felsővezetőt is: távoznia kellett a vállalattól Kevin Parker társelnök és pénzügyi igazgatónak és Phillip Wilmington társelnöknek. A két új társelnök Safra Catz és Charles Phillips, a PeopleSoft új pénzügyi igazgatója pedig Harry You. Catz és Phillips az Oracle társelnökei, You pedig a vállalat pénzügyi igazgatója.

Az Oracle meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett felvásárlási ajánlatát, amely immár január 4-ig érvényes. Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, az Oracle várhatóan nem sokkal a határidő lejártát követően végrehajtja a fúzió második lépését.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 00:09

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.