Szerző: Ady Krisztián

2005. január 26. 14:43

Kijelzővel ellátott, bluetooth-os autós kihangosítót dob piacra a Trust

[HWSW] Egyre több kiegészítőgyártó mutat be kijelzővel is felszerelt autós kihangosítót: a Nokiát követően talán a Trust az első cég, mely több mobilkészülékkel is zökkenőmentesen használható, beszerelést nem igénylő, univerzális, bluetooth-os kihangosítóval lép piacra. A Trust Bluetooth Car Kit LCD HS-8200 autós készlet január végétől lesz kapható itthon, körülbelül harmincezer forintos végfelhasználói áron.

A Bluetooth Class II-kompatibilis autós készlet háttérvilágított LCD kijelzőjén látható a hívott vagy hívó fél telefonszáma, valamint a készülék menüjének funkciói. A kihangosító a vezető vagy a jobb első ülésen helyet foglaló utas felé forgatható a megfelelő hangvétel érdekében.

Az eszközt 12 V-os szivargyújtó-csatlakozón keresztül lehet ellátni energiával, majd a csatlakozást követően már csak össze kell párosítani a mobiltelefonunkkal. A készlet akár 8 különböző mobiltelefon fogadására is képes, de egyidejűleg csak egy mobiltelefonnal használható.

A Bluetooth vezeték nélküli technológiával ellátott mobiltelefonok különleges funkciói, például a hanghívás, a híváselutasítás és újrahívás a Trust kihangosítójával is rendelkezésre állnak. Amennyiben a mobiltelefon támogatja, a telefon memóriáját szinkronizálni lehet az autós készlettel, így 20 telefonszámot az autós készlet memóriájában is tárolhatunk.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról